Noua hartă a puterii din PDL: cum îşi împart Boc şi Blaga partidul

Cu două luni înainte de congresul care va stabili noua conducere a partidului, PDL se împarte în două tabere, a căror componenţă se modifică în continuu. Pe de o parte, Vasile Blaga, care se bucură de simpatia liderilor locali şi care pare a avea susţinerea majorităţii filialelor, iar, pe de altă parte, Emil Boc, sprijinit în mod direct de Traian Băsescu.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Noua hartă a puterii din PDL: cum îşi împart Boc şi Blaga partidul

Noua hartă a puterii din PDL: cum îşi împart Boc şi Blaga partidul (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Cei doi pretendenţi la şefia PDL au avut, ieri, întâlniri cu susţinătorii lor, ca să-şi contabilizeze filialele pe care pot conta la Convenţia din mai

Negocierile din ultimele două săptămâni şi indicaţiile lui Traian Băsescu au împărţit PDL în două tabere. Având în spate, în acest moment, sprijinul majorităţii filialelor, Vasile Blaga este aşteptat să fie primul care face pasul oficial al anunţării candidaturii. După ce a strâns în jurul său marea parte a numelor grele din PDL, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Cezar Preda şi Cristian Boureanu, Blaga se poate baza şi pe susţinerea directă a preşedintelui PDL Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Exprimându-şi iniţial intenţia de a candida la şefia partidului, Frunzăverde s-a retras luni în favoarea lui Vasile Blaga, precizând pentru gândul că va viza un post de prim-vicepreşedinte: "Nu mai candidez. Îl sprijin pe domnul Blaga, am semnat deja pentru susţinerea sa. Are o moţiune care preia multe prevederi din textul moţiunii mele".

Citeşte mai multe despre noua hartă a puterii din PDL pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici