- Home
- Politic
- (17.09.2021, 13:51)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul dark web. Care este cea mai nouă destinaţie pentru infractorii cibernetici
Telegram a devenit un imens hub pentru infractorii virtuali care încearcă să cumpere şi să vândă date furate şi instrumente de hacking. O nouă serie de studii arată că platforma de mesagerie devine încet şi sigur o alternativă la dark web, scrie Financial Times.
Urmărește
1976 afișări
Potrivit unei cercetări realizate de centrul Cyberint şi FT, procesele de încălcare a securităţii datelor sunt tot mai frecvent întâlnite pe aplicaţiile populare de messaging, uneori pe canale cu zeci de mii de abonaţi şi cu un grad scăzut de moderare a discuţiilor.
Conţinutul se aseamănă cu cel oferit de marketplace-uri din dark web, un grup de website-uri ascunse, populare în rândurile hackerilor şi care pot fi accesate prin intermediul unui anumit software.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
„Serviciul criptat de mesagerie devine din ce în ce mai popular în rândul oamenilor care fură şi vând date personale deoarece este mai uşor de folosit decât dark web-ul”, spune Tal Samra, analist în cadrul Cyberint.
Utilizatorii s-au îngrămădit asupra platformei Telegram după schimbările de politică anunţate de WhatsApp, prin care sunt trimise o multitudine de date către gigantul Facebook, proprietarul platformei de mesagerie.
Lansat în 2013, serviciul Telegram le permite utilizatorilor să transmită mesaje urmăritorilor printr-o serie de „canale” şi să creeze grupuri private şi publice care pot fi accesate extrem de uşor de alţi oameni. De asemenea, utilizatorii pot trimite şi primi fişiere imense de date direct din aplicaţie.
Conform furnizorului de date SensorTower, platforma avea 500 de milioane de utilizatori activi şi peste un miliard de descărcări în august.
Samra spune că migrarea infractorilor cibernetici către Telegram se datorează în mare parte anonimităţii oferite de procesele de criptare, însă o bună parte din grupuri sunt deschise adesea publicului. De asemenea, discuţiile din cadrul Telegram au şanse mai mici să fie monitorizate de forţele de ordine prin comparaţie cu forumurile de pe dark web.
Totodată, hackerii tind să folosească extrem de rar WhatsApp, optând pentru Telegram din motive ce ţin de securitate.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe