Potrivit acestuia, din cei 23 de directori şi directori adjuncţi care au optat pentru a-şi păstra funcţia din învăţământ în defavoarea celei politice opt sunt reprezentanţi ai UDMR, şapte ai PDL, cinci ai PSD şi trei ai PNL.
„Toţi 23 au optat să rămână directori. E vorba de directori şi directori adjuncţi din Târnăveni, Sărmaş, Târgu Mureş, Pogăceaua, Iernut, Stânceni, Suseni, Luduş, Viişoara, Bistra Mureşului, Sânpaul, Gorneşti, Bahnea, Fântânele”, a spus Matei.
Potrivit acestuia, printre cei 23 de directori se numără cel de la Liceul “Bolyai” din Târgu Mureş, consilierul local Ştefan Balint (UDMR) şi directorul Grupului Şcolar “Aurel Perşu” din Târgu Mureş, preşedintele Uniunii Vatra Românească, Florin Oproiescu, membru PSD.
Florin Oproiescu nu este, însă, de accord cu impunerea alegerii. El a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean o adresă în care i se cerea să opteze între funcţia politică şi cea de manager din învăţământ şi a optat pentru cea din urmă, susţinând însă că în PSD nu are nicio funcţie, iar UVR nu este partid, ci organizaţie neguvernamentală.
“Sunt nişte demisii formale, dar, oricum, nu cred că e corect să trebuiască să se opteze, pentru că se îngrădeşte libertatea cetăţeanului”, a susţinut Florin Oproiescu.
Directorii unităţilor de învăţământ care sunt şi preşedinţi sau vicepreşedinţi de partide trebuiau să opteze, până în 25 februarie, pentru una dintre cele două funcţii, declara recent secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Oana Badea.
Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei preciza că, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului Educaţiei privind depolitizarea managementului şcolii, directorii generali şi cei adjuncţi, care au şi funcţii de conducere în partide, au 15 zile pentru a opta pentru una dintre cele două funcţii.