Ofiţerul SRI, Daniel Dragomir, despre noaptea alegerilor din 2009: Celula de criză de la Oprea avea ca scop împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora; Întâlnirea a fost „documentată” de către SRI

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a declarat, în comisia de anchetă a alegerilor din 2009, că scopul întâlnirii din casa lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, a avut ca scop împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora.

Urmărește
1769 afișări
Imaginea articolului Ofiţerul SRI, Daniel Dragomir, despre noaptea alegerilor din 2009: Celula de criză de la Oprea avea ca scop împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora; Întâlnirea a fost „documentată” de către SRI

Fostul angajat SRI, Daniel Dragomir, la audierea din Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Cei prezenţi acasă la Oprea au luat măsuri operative pentru a-şi menţine funcţiile

"Motivul a fost organizarea unei aşa-zise celule de criză pentru împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora. Acele persoane s-au întâlnit la domnul Oprea pentru a identifica soluţii concrete pentru identificarea unei iniţiative venite din partea unor membri PSD care ar fi putut duce la renumărarea voturilor din Diaspora", a declarat Daniel Dragomir, în faţa comisiei de anchetă a alegerilor din 2009.

Fostul angajat SRI a mai spus că fiecare persoană prezentă la acea întâlnire avea un rol bine stabilit.

"La acea întâlnire a fost Gabriel Oprea, domnul maior, domnul Coldea, doamna Kovesi, Dan Andronic şi din când în când domnul Dâncu. De altfel, Dâncu primea la un interval de 5-10 minute telefoane cu sondaje, rezultate. Raţiunea invitării reprezentanţilor SRI ţine de resorturi ulterioare care duc la ceea ce am numit culoarele politice. Doamna Kovesi era cea care deţinea cătuşele la acel moment", a mai spus Dragomir.

"Toate persoanele prezente la întâlnire aveau a se teme de un reuzltat al alegerilor defavorabile preşedintelui Băsescu", a declarat Dragomir în faţa comisiei.

Dragomir: Morar nu a fost la întâlnirea de la Oprea, nu era de acord cu utilizarea politică a DNA

Fostul angajat SRI, Daniel Dragomir, a precizat, luni, că a indicat Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 posibilitatea de a-l audia pe Daniel Morar, procuror şef DNA la acel moment, având în vedere că acesta nu a participat la întâlnirea din sufrageria lui Gabriel Oprea.

„Întrebarea retorică, care s-ar putea adresa, este de ce nu a fost şeful DNA la acea vreme, Daniel Morar, la întâlnirea din sufragerie – am prezentat argumentaţia, faptul că din câte cunosc actualul judecător al CCR nu a fost de acord cu utilizarea într-un scop, să zic aşa, politic al instituţiei pe care o conducea”, a spus Dragomir, după audierea sa de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009.

„Tocmai de aceea am şi indicat Comisiei de anchetă posibilitatea să purceadă la audierea domnului Daniel Morar, care poate să confirme sau să infirme”, a adăugat Dragomir.

El a susţinut că acea întâlnire a fost „documentată” de către SRI, care poate să o declasifice.

„Lucrurile sunt foarte clar documentate într-un serviciu de informaţii. Declasificarea se poate face de către Serviciu. Dacă au existat activităţi operative derulate la acea întânire, se şterg părţile care includ aspecte operative şi publicul, media, Parlamentul trebuie să înţeleagă care a fost raţiunea prezenţei acolo”, a spus Dragomir.

Dragomir: Prezenţa lui Oprea, de notorietate la întâlnirile semioficiale din sediile SRI

Fostul angajat SRI, Daniel Dragomir, a susţinut, luni, că prezenţa fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, la întâlnirile „semioficiale” desfăşurate în sediile SRI era de notorietate, întâlniri la care participau şi magistraţi sau politicieni.

„Au existat foarte multe astfel de întâlniri. Era la nivelul evidenţei şi notorietăţii, nu eram doar eu, erau zeci de ofiţeri din serviciu care cunoşteau despre aceste persoane şi despre alte persoane care au participat la aceste întâlniri”, a spus Dragomir, întrebat despre întâlnirile care avea loc la sediul SRI, în cadrul audierii sale de către Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

El a precizat că aceste întâlniri aveau un caracter „semioficial”, iar printre participanţi se numărau membri din cadrul Parchetului, din cadrul instanţelor judecătoreşti, din cadrul altor servicii de informaţii, dar şi oameni politici, ocazional.

„Întâlnirile semioficiale sunt întâlnirile pe care domniile lor le considerau aşa, în sediii ale serviciului, deci într-un sediu oficial, dar cele discutate acolo nu ştiu dacă au stat tot timpul sub umbrela Constituţiei, pentru că la acele întâlniri au fost discutate şi lucruri care au ieşit din matca constituţională”, a spus Dragomir, definind întâlnirile „semioficiale”.

Întrebat dacă Ponta sau Oprea participau la aceste întâlniri, Dragomir a spus: „Prezenţa ministrului Apărării, a domnului Oprea, era de notorietate”.

El a spus că nu a auzit ca la astfel de întâlniri să fi participat şi Dragnea. „Despre domnul Dragnea nu pot să vă spun, că nu ştiu. Eu nu am participat niciodată la vreo întâlnire la care să fi fost prezent domnul Dragnea. Eu nu am auzit ca Liviu Dragnea să fi fost prezent la vreo astfel de întâlnire”, a spus Dragomir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici