OFSD a lansat "cluburile femeilor social-democrate", la Craiova

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 11 martie.)

Urmărește
29 afișări

Organizaţia Femeilor Social-Democrate a lansat, vineri, la Craiova, "cluburile femeilor social-democrate" care, potrivit europarlamentarului Rovana Plumb, "transced sferei politice", scopul lor fiind acela de a oferi femeilor posibilitatea e a se afirma în "toate zonele de activitate".

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), Rovana Plumb, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prin lansarea "cluburilor femeilor social-democrate" la nivel naţional, eveniment care a avut loc la Craiova, se doreşte oferirea posibilităţii ca femeile să se afirme în toate zonele de activitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vrem ca prin intermediul acestor cluburi, să dăm posibilitatea femeilor să se afirme pe toate zonele de activitate, atât în sfera politică cât şi în zona socială şi economică. Aceste cluburi transced sferei politice", a spus Rovana Plumb.

Ea a mai spus că instituţiile Uniunii Europeană au ca "ţintă" promovarea femeilor, astfel ca, până în anul 2020, reprezentarea lor să fie de 40 la sută.

"După cum ştiţi, acum o săptămână instituţiile europene, prin vocea preşedintelui PE, au anunţat că până în 2015 reprezentarea femeilor trebuie să fie în procent de 30 la sută, iar până în anul 2020 de 40 la sută. Până în anul 2012 toate statele membre ale UE îşi fac regulamente proprii, iar în situaţia în care nu se va observa nicio schimbare, atunci UE va veni cu o directivă europeană ale cărei efecte sunt obligatorii pentru toate statele membre UE", a afirmat europarlamentarul Rovana Plumb.

La evenimentul care a avut loc la Casa Universitarilor din Craiova au fost prezenţi pe lângă reprezentante ale organizaţiilor de femei din judeţele din Oltenia şi Muntenia, parlamentari şi membri din conducerea organizaţiilor judeţene ale PSD.

Conform unui comunicat de presă, acţiunea de la Craiova a fost realizată în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert şi este dedicată împlinirii a 100 de ani de la prima sărbătorire a zilei de 8 Martie, care a fost declarată, în anul 1911, ca Zi Internaţională a Femeii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici