Olguţa Vasilescu (PSD): Csibi Barna ar fi trebuit pedepsit prin Tribunal, în niciun caz mutat

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu susţine că angajatul de la Finanţe Publice Harghita, care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc, a "ofensat" de mai multe ori însemnele statului român, precizând că acesta ar fi trebuit pedepsit conform legislaţiei în vigoare şi nu mutat într-un alt judeţ.

Urmărește
5 afișări

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, la Craiova, că Csibi Barna, angajatul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Harghita, ar fi trebuit să fie pedepsit conform legislaţiei în vigoare şi nu mutat într-un alt judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Există legislaţie în România pentru care ar trebui să se aplice sancţiuni. În momentul în care ataci simbolurile naţionale, există pedepse. În niciun caz mutat disciplinar. Ar fi trebuit să-şi piardă locul de muncă şi nu de acum, ci de luni de zile, ani de zile, de când au existat sesizări ale comisiei de disciplină şi nu s-a întâmplat nimic. Ar fi trebuit pedepsit prin Tribunal, în acord cu legislaţia României", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD a precizat că angajatul DGFP Harghita nu se află la "prima ofensă" adusă statului român.

"Eu am şi un răspuns al comisiei de disciplină al DGFP Harghita, care a fost sesizată de ANAF, care, la rândul său, a fost sesizată de un jurnalist, cum că persoana respectivă a ofensat de foarte multe ori însemnele naţionale. Răspunsul comisiei este halucinant. Se spune că nu este de competenţa ei să propună vreo sancţiune disciplinară pentru că-şi îndeplineşte cu sârguinţă atribuţiile de serviciu. Există un jurământ pe care-l depun angajaţii instituţiilor publice, care au rang de funcţionar public şi care se angajează că respectă Constituţia şi legile statului", a spus Olguţa Vasilescu.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a spânzurat. Manechinul care îl întruchipa pe Avram Iancu a fost "condamnat la moarte prin spânzurare" de un "tribunal" care l-a găsit vinovat de "crime împotriva umanităţii şi genocid".

Ulterior, Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar.

Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pe Csibi Barna pentru instigare la discriminare.

Csibi Barna va fi, totodată, cercetat şi de către Comsia de Disciplină pentru gestul său.

Csibi Barna a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că "ordinul este legal" şi că îl va respecta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici