Oltean:Am fost un elev conştiincios, nu am copiat niciodată, elevii să înţeleagă că şcoala e şcoală

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând la o întrebare, că a fost un elev conştiincios şi nu a copiat niciodată, cu atât mai puţin la examenul de bacalaureat, rugându-i pe elevi să înţeleagă că "şcoala e şcoală”.

87 afișări

"Îi rog pe elevi să înţeleagă că şcoala e şcoală şi, cât timp sunt elevi, principala lor preocupare trebuie să fie învăţatul. Am fost şi noi elevi şi ştim cât de important e acest lucru", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de un jurnalist ce medie a avut la bacalaureat, Oltean a răspuns că nu a copiat.

"Nu am copiat la bacalaureat. Nu am copiat niciodată. Puteau să fie şapte camere de luat vederi, pentru că atât timp cât nu am copiat nu am avut niciun fel de emoţii. Am fost un elev conştiincios", a declarat Oltean.

Când jurnalistul a insistat să afle ce medie a avut la bacalaureat, Oltean a răspuns că "peste opt, aproape nouă".

În opinia secretarului general al PDL, la bacalaureat în România s-a produs "un eveniment şcolar remarcabil” prin care s-a stabilit "situaţia exactă, adevărată, a învăţământului românesc”.

"Nimeni din 1990 încoace nu a avut curajul să facă o măsurătoare corectă a calităţii învăţământului şi a nivelului de cunoştinţe pe care l-au dobândit elevii în ultimii 12 ani. Ne-am ascuns în spatele unor neadevăruri făcând fel de fel de statistici ale nivelului excepţional a întregii mase de elevi. Iată că, în sfârşit, ministrul Funeriu şi Ministerul Educaţiei au reuşit să impună o măsurătoare corectă a gradului de însuşire a cunoştinţelor de-a lungul a 12 ani", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că, în loc să aprecieze acest lucru, opoziţia critică pe nedrept.

"Aceste rezultate nu sunt consecinţa reformei pe care PDL şi ministrul Funeriu au demarat-o prin noua lege a învăţământului. Deocamdată, acest bacalaureat s-a desfăşurat sub imperiul prevederilor actuale care sunt opera nemijlocită a PSD şi a ministrului Ecaterina Andronescu", a spus el.

Oltean a adăugat că promovabilitatea de la bacalaureatul din acest an a confirmat o altă măsurătoare a unor instituţii internaţionale care au arătat, anul trecut, că gradul de promovabilitate în România în urma bacalaureatului se situează undeva la 51-52%, şi nu mai mult.

Oltean a spus că PDL îl susţine pe ministrul Funeriu în şirul de reforme şi în măsurile care trebuie luate pe a aşeza învăţământul românesc în strictă concordanţă cu realităţile româneşti şi europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici