Oltean: Botiş e un ministru care ştie ce spune, de aceea e acolo şi eu îl susţin în tot ceea ce face

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că ministrul Muncii, Ioan Botiş, ştie ce spune şi se bucură de sprijinul său în tot ceea ce face, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Oltean a făcut aceste declaraţii după ce a fost întrebat cum apreciază intervenţia ministrului Botiş care a spus că sistemul de pensii din România este un sistem de tip piramidal.

"Eu cred că Ioan Botiş este un ministru care ştie ce spune. De aceea este acolo şi eu îl susţin în tot ceea ce face. El a avut o intervenţie şi a explicat ce a vrut să spună prin sistem piramidal şi cred că a explicat foarte bine, pe înţelesul tuturor. Doar răuvoitorii nu au înţeles ce spune Ioan Botiş", a afirmat Oltean.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, că România are de 10-15 ani o rată de ocupare de 58 la sută, iar dacă aceasta nu va ajunge la 64-65 la sută vor fi probleme mari, pentru că statul se află în imposibilitatea de a plăti pensii.

El a arătat că sistemul de pensii din România este un sistem de tip piramidal atât timp cât sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie la fondul de pensii de stat.

"Avem o rată de ocupare de 58 la sută, de 10-15 ani. Nu avem capacitatea de a creşte această rată de ocupare şi dacă nu vom reuşi să o creştem la 64-65 la sută avem probleme mari, pentru că nu poţi plăti pensiile. În acest caz ajungi să creşti vârsta de pensionare pentru că prea multe soluţii nu sunt. (...) Contribuţiile colective datează din secolul ale XIX-lea şi reprezintă un sistem piramidal, un fel de schemă Ponzi", a declarat ministrul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici