Oltean: "Când e vorba de împărţirea resurselor financiare, PSD şi PNL ciocu' mic! "

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că, atunci când este vorba de împărţirea resurselor financiare, PSD şi PNL ar trebui să tacă, fiindcă în timpul guvernării celor două partide s-au dat bani mult mai mulţi primăriilor social-democrate şi liberale decât a dat PDL când a fost la guvernare.

12 afișări

Deputatul Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, printr-o recentă hotărâre de Guvern, au fost alocate resurse bugetare pentru primării, hotărâre intens comentată întrucât se aduc acuzaţii de alocare pe criterii politice spre primării conduse de primari PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aceste comentarii le fac cei din PSD şi PNL care, atunci când au fost la guvernare, au alocat politic şi numai politic resursele financiare", a declarat Ioan Oltean.

El a prezentat apoi un grafic cu modul în care au fost alocate resursele financiare între anii 2007 şi 2010 şi o parte a anului 2011.

"Linia roşie este a PSD. Cât trebuie să mai guvernăm noi ca să o ajungem? Mult. Foarte mult", a spus Oltean, referindu-se la alocările din anul 2008.

"Linia galbenă, uitaţi-o aici. Mai trebuie să guvernăm ca să-i ajungem şi pe liberali", a completat el.

Oltean s-a referit la acelaşi an, în care primăriile PSD au primit 1.264.520 de lei, cele conduse de liberali 772.141 de lei, iar cele conduse de primari PDL 274.470 de lei.

"E adevărat că erau mulţi bani, dar, din aceia mulţi, uitaţi-vă câţi s-au dat PDL. Roşu e de trei ori mai mare decât linia portocalie. Concluzia firească a unei astfel de interpretări este că PDL trebuie să mai guverneze de trei ori pe atât ca să putem ajunge la ceea ce a făcut PSD. Nu vreau să comentez cifrele, dar vreau să sublinez că PDL nu a făcut şi nu va face împărţirea politică a resurselor financiare pe principiile pe care le-au făcut PSD şi PNL cât au fost la guvernare. Ar trebui să tacă. Când e vorba de împărţirea resurselor financiare, PSD şi PNL ciocu' mic!", a declarat Oltean.

Secretarul general al PDL a menţionat că, prin ultima hotărâre de Guvern, s-au alocat bani pentru 40 de primării din Bistriţa-Năsăud, iar din acestea 20 sunt conduse de primari PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici