Oltean: Cine vrea funcţii în PDL, să meargă în teritoriu, e una din cheile succesului

Liderul PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în calitate de secretar general al partidului, vrea să impună o nouă regulă în formaţiune: persoanele care vor funcţii în partid trebuie să se ducă în teritoriu şi să discute cu oamenii pentru a se face cunoscuţi.

4 afișări

Ioan Oltean a fost întrebat despre dispoziţia dată organizaţiilor din teritoriu şi legată de participarea membrilor PDL la diverse manifestări publice, religioase, sociale, culturale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este iniţiativa mea şi a lui Gheorghe Flutur, prin care noi încercăm să fim cât mai prezenţi în teritoriu şi să luăm contact direct cu cetăţeanul. Evident că suntem interesaţi de o serie de manifestări politice, culturale, sociale, religioase la care să participăm. A fost o informare pe care noi am cerut-o din teritoriu, nimic secret, totul la vedere. Ce e secret să participi la o sfinţire de biserică sau la zilele oraşului nu ştiu care? Nu e dispoziţie de la partid, e o recomandare", a declarat Oltean.

Liderul PDL a spus că el este cel care a gândit şi a scris nota respectivă, întrucât, în calitate de secretar general, nu are de unde să ştie, de exemplu, ce evenimente sunt în judeţul Olt, dar ar vrea să participe la ele. "De aceea, având evidenţa exactă a manifestărilor din teritoriu, putem şi noi, membrii Biroului Permanent Naţional, să ne planificăm unde mergem", a spus Ioan Oltean.

Întrebat dacă aceasta este o cheie a succesului electoral al PDL, Oltean a răspuns: "Sunt multe chei ale succesului. Important e să le foloseşti pe toate până când una se potriveşte".

"Una din cheile (succesului - n.r.) este aceea de a fi cât mai prezent în rândurile electoratului, oamenii să te vadă, să te şi înjure dacă vor, să-ţi şi mulţumească pentru ceea ce au. E obligatoriu acest contact nemijlocit cu oamenii. Cei care reprezentăm astăzi guvernarea nu avem niciun motiv să nu fim prezenţi în mijlocul oamenilor, dimpotrivă", a spus el.

Oltean a declarat că prezenţa membrilor PDL între oameni se impune fiindcă, în prezent, se face "o dezinformare crasă" prin mass-media ostile guvernării. "Prezenţa noastră în teritoriu, pentru a informa oamenii corect, este obligatorie şi, în calitatea mea de secretar general, vreau să impun această regulă: să meargă în teritoriu. Cine vrea funcţii în partid să le şi justifice, să se ducă în teritoriu", a declarat Oltean.

Şefilor de organizaţii PDL li s-a cerut, printr-o circulară trimisă de la centru imediat după Congresul PDL, să comunice în 10 zile principalele evenimente culturale, religioase, politice planificate până la sfârşitul anului, la care să fie invitaţi demnitari ai partidului, scria "Gândul".

Printr-o circulară trimisă de la centru imediat după congresul PDL, şefilor de organizaţii li s-a pus în vedere că au zece zile pentru a face calendarul acţiunilor culturale, religioase şi politice din teritoriu, până la sfârşitul anului, la care să fie invitaţi, în frunte cu Emil Boc, miniştrii, secretarii de stat şi alţi demnitari ai partidului, nota sursa citată.

De altfel, menţiona "Gândul", premierul nu stă tocmai prost la capitolul prezenţă la evenimente, şeful guvernului tăind în ultimul an nu mai puţin de douăzeci de panglici inaugurale, de la câţiva kilometri de autostradă şi centuri ocolitoare până la săli de sport în comune şi chiar o salină.

"Având în vedere decizia BPN privind deplasarea în teritoriu a liderilor PDL membri ai Biroului Permanent Naţional, miniştrii, secretari de stat şi alţii, vă rugăm să ne comunicaţi, în maxim 10 zile, principalele evenimente culturale, religioase, politice, care sunt planificate să aibă loc în judeţul dumneavoastră, până la sfârşitul anului. De asemenea, vă rugăm să aveţi în vedere şi să solicitaţi participarea liderilor PDL la orice manifestare la care apreciaţi că o prezenţă de asemenea factură este benefică", se arăta în documentul semnat de secretarul general al PDL Ioan Oltean şi de prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici