- Home
- Politic
- BISTRIŢA, (18.10.2013, 15:07)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oltean despre competiţia PDL: Nu se votează în aceeaşi zi ca să evităm orice surpriză privind fraude
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean spune că, pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale, ţara a fost împărţită în opt regiuni, scrutinul urmând să aibă loc în zile diferite şi cu implicarea BPN "pentru a evita orice fel de surpriză în ce priveşte posibilitatea unei fraude electorale".
Urmărește
107 afișări
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Suntem singurul partid care declanşăm o procedură de desemnare într-un stil extrem de democratic a candidatului. Avem trei candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al României: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Crețu. Observaţi că, la noi, nu lipseşte din nicio competiţie sexul feminin. Se bucură de o maximă apreciere şi de o susţinere destul de mare din partea membrilor PDL", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Oltean a explicat că, pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale, ţara a fost împărţită în opt regiuni, startul la vot urmând să fie dat în 26 octombrie în regiunea nord-est (Moldova), urmând ca, până în 14 decembrie, în fiecare sâmbătă să fie organizate scrutinuri, în toate regiunile.
"Regiunea nord-vest, din care face parte şi judeţul Bistriţa-Năsăud, va fi supusă acţiunii electorale în 2 noiembrie. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost stabilite patru secţii de votare: la Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Ilva Mică, unde sunt arondaţi toţi membrii PDL. Acolo se vor deplasa majoritatea membrilor PDL pentru a-şi exprima votul legat de cei trei candidaţi. Probabil că săptămâna viitoare, vineri, vom convoca o şedinţă a Consiliului de Coordonare Judeţean, la care vor participa cei trei candidaţi pentru a-şi prezenta programele electorale. Sper să fie o acţiune care să se încheie democratic, iar cel ce va câştiga să fie candidatul PDL pentru alegerile prezideanţiale de anul viitor", a spus Ioan Oltean.
El a explicat că fiecare membru PDL se va prezenta la secţia de votare la care este arondat, cu carnetul şi cartea de identitate, va primi un buletin de vot, va semna de primire, va vota, ulterior comisia urmând să numere voturile.
Întrebat de ce nu se votează în aceeaşi zi în toată ţara, el a spus: "Nu se votează în aceeaşi zi în toată ţara pentru că vrem să asigurăm o maximă transparenţă şi o maximă implicare a Biroului Permanent Naţional pentru a evita orice fel de surpriză în ce priveşte posibilitatea unei fraude electorale. Fiecare birou de secţie de votare e condus de către un membru al Biroului Permanent Naţional".
Oltean a afirmat că este puţin probabil să fie amenajate secţii de votare în sedii de partid, ci mai degrabă în cămine culturale, acolo unde sunt spaţii adecvate.
Întrebat dacă PDL mizează pe o participare masivă la vot a membrilor săi, Oltean a răspuns că va exista, cu siguranţă, absenteism.
"Nu contăm pe prezenţă sută la sută, dar noi vom încerca să asigurăm o prezenţă cât mai mare a membrilor PDL la secţiile de votare, dar, cu certitudine nu putem garanta pe o poziţie de sută la sută. Evident că vom încerca să asigurăm transportul membrilor cu concursul organizaţiilor locale. S-a pus şi problema existenţei urnei mobile, dar ne-am opus. Vom avea numai prezenţa în secţii de votare, fără folosirea urnei mobile. Noi apreciem că toţi membrii partidului sunt valizi şi se pot deplasa", a spus Oltean.
De asemenea, Ioan Oltean a fost întrebat cine este Simona Creţu.
"Este o tânără speranţă a PDL, are în jur de 38-39 de ani, e consilier general la Primăria municipiului Bucureşti, e om cu pregătire superioară, un om implicat profund în activitatea politică. O să o cunoaşteţi", a spus Oltean.
Întrebat dacă s-ar fi aşteptat ca şi alţi colegi din PDL să candideze, Oltean a răspuns: "Da, sunt şi alţii, dar nu vreau să-i pun în situaţia de a regreta că nu şi-au depus candidatura, având susţinere în partid".
Totodată, Oltean a spus că nu mai este posibilă înscrierea altor persoane în cursa internă pentru stabilirea prezidenţiabilului PDL, întrucât a fost stabilit un termen precis de către Colegiul Director.
"S-au vehiculat multe alte nume, şi al lui Emil Boc şi ale altor distinşi colegi din PDL, dar, conform procedurilor stabilite şi aprobate de Colegiul Director, procedura de depunere a candidaturilor a fost încheiată, urmează dezbaterile şi votul", a spus el.
Întrebat ce se întâmplă dacă sondajele care vor fi făcute vor arăta că alt membru PDL decât cei înscrişi în cursa internă este mai bine plasat în preferinţele electoratului, Oltean a spus că, deocamdată, nu se ia în calcul o astfel de variantă.
"Deocamdată, nu vrem să gândim în perpectiva unei asemenea situaţii, ne oprim asupra fenomenului în derulare. Vom vedea dacă anul viitor vor fi puşi în situaţii care să nu coincidă cu ce a decis partidul, vom gândi la vremea respectivă. Momentan, avem candidaţi şi ne preocupă ca întreaga acţiune electorală să se desfăşoare corect şi cel mai bun să câştige", a conchis el.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe