Oltean despre ratingul de ţară: Încă o confirmare oficială că măsurile de criză au fost corecte

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că România are încă o confirmare oficială că măsurile luate în perioada de criză au fost corecte, el referindu-se la îmbunătăţirea ratingului de ţară de o agenţie internaţională.

6 afișări

"România are încă o confirmare oficială că măsurile luate în perioada de criză economică au fost măsuri luate corect şi au adus ţara într-o situaţie în care o poziţionează în afara oricărui pericol. Agenţia Internaţională Fish a îmbunătăţit ratingul de ţară al României, calificând-o ca fiind o ţară recomandată pentru investiţii", a spus Oltean.

El a declarat că este condamnabil că nici opoziţia, şi nici "mass-media solidară cu opoziţia" nu au remarcat şi comentat în mod pozitiv un astfel de succes al României.

"Au trecut cu vederea acest lucru care, în opinia mea, e un succes incontestabil, fiindcă nu e puţin lucru ca într-o perioadă de recesiune o agenţie internaţională consacrată să îmbunătăţească ratingul României. Amintesc că, în 2008, când România era într-o creştere economică incontestabilă, aceeaşi agenţie a diminuat ratingul României. E un lucru care merită comentat de către cei care zilnic comentează negativ realităţile pe care Guvernul Boc le-a impus în România în ultimul timp", a spus Oltean.

Ioan Oltean a adăugat că, în acest moment, România are un rating extrem de corect de ţară şi că este atractivă pentru investitorii străini.

"E o ţară stabilă şi acesta e mare lucru. Când era într-o fază de explozie economică, era neatractivă pentru investitorii străini", a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu declara, joi, că faptul că Fitch Rating a îmbunătăţit rating-ul de ţară arată că au fost luate din timp măsurile necesare şi că ne aflăm într-un moment economic bun, el afirmând, în acest context, că România este considerată mai sigură decât Ungaria.

Voinescu afirma, într-o conferinţă de presă, că îmbunătăţirea calificativului de ţară prin care România revine în categoria statelor recomandate pentru investitori este un semnal extrem de important, foarte puternic, pentru mediul investitorilor şi pentru pieţele financiare internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici