Oltean: În PDL este o frământare între oameni responsabili şi cei care au gărgăuni şi păsărici

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri într-o conferinţă de presă, că la nivelul partidului este o "frământare incontestabilă" între oameni care sunt responsabili şi cei care au "gărgăuni şi păsărici", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

"Este o frământare incontestabilă la nivelul PDL între oameni care sunt responsabili şi realizează importanţa evenimentului (alegerilor - n.r.) şi între oameni care mai au gărgăuni şi păsărici, dar cert este că, la un loc, PDL priveşte cu maximă responsabilitate actul politic care va avea loc între 13 şi 14 mai, congresul partidului", a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă cei cu "gărgăuni şi păsărici" sunt reformiştii din PDL, Oltean a spus că nu doreşte să-i numească.

"Nu mă refeream la reformişti atunci când am spus că ei sunt cu gărgăuni şi păsărici. Căutaţi în literatura de specialitate şi o să-i găsiţi", a declarat el.

Liderul PDL a afirmat că, vineri, la şedinţa Colegiului Director care îi întruneşte pe toţi cei 47 de preşedinţi de organizaţii judeţene, se vor lua decizii privind modificările la statut pe care Biroul Permanent le-a aprobat în şedinţa de luni, în aşa fel încât în şedinţa de sâmbătă a Consiliului de Coordonare Naţional "să nu existe probleme" şi să poată fi aprobat noul statut nou care va da posibilitatea pregătirii moţiunilor de către cei care doresc să ajungă lideri ai partidului.

"Privim cu maximă responsabilitate congresul partidului, ştim cu toţii cât de important este acest eveniment politic, cât de important este ca, în structura de conducere a partidului, să existe o îmbinare armoniasă între experienţă şi energiile inovatoare, cât de important este să îmbinăm rezistenţa în timp a unora cu elanul tineresc al altora în aşa fel încît construcţia politică ce va rezulta să fie în măsură de a consolida puterea până în 2012 şi a pregăti partidul pentru alegerile locale şi parlamentare", a spus Oltean.

El a adăugat că liderii PDL cred în şansele partidului de a-şi revigora propria imagine.

Potrivit lui Oltean, PDL nu şi-a epuizat potenţialul uman, care poate să maximizeze şansele partidului de a câştiga alegerile în 2012, iar şansele opoziţiei de a ajunge la putere cel puţin până în 2016 -2020 sunt minime.

"Noi contăm pe o responsabilitate maximă şi a liderilor naţionali, dar şi a celor locali în aşa fel încât moţiunile care se vor pregăti să fie în măsură de a consolida partidul şi a consolida relaţia între partid pe de-o parte şi Guvern şi majoritate pe de altă parte", a declarat el.

Întrebat ce modificări la statut susţine, Oltean a spus că este de acord şi cu crearea unor instituţii care să supravegheze moralitatea membrilor, dar şi a unui cadru care să le permită tinerilor să acceadă la funcţii de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici