Oltean nu exclude ca încercarea de discreditare a lui Blaga să vină din interiorul PDL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean nu exclude posibilitatea ca încercarea de discretitare a lui Vasile Blaga să provină chiar din PDL, el apreciind însă că o astfel de încercare ar putea să îl motiveze în plus pe actualul secretar general al PDL pentru a candida la şefia partidului.

Întrebat care este opinia sa despre menţionarea numelui lui Vasile Blaga în scandalul vămilor, Ioan Oltean a răspuns: "Este o încercare de a arunca asupra lui Vasile Blaga o umbră de suspiciune în ceea ce priveşte o posibilă implicare în scandalul vămilor. Asigur că Vasile Blaga nu are absolut nimic cu acest scandal şi că este doar o încercare de a-i umbri imaginea într-un moment în care el ar putea să fie un posibil candidat la funcţia de preşedinte al PDL. Nu cred că aceste afirmaţii au substanţă. De la o poştă sesizez că este o încercare de a-l denigra fără niciun fel de susţinere în argumente sau în probe".

Întrebat dacă încercarea de discreditare ar putea veni din interiorul PDL, Oltean a răspuns: "Nu este exclus. Este posibil orice!".

Oltean a mai declarat că, în opinia sa, într-o asemenea situaţie, motivaţia lui Vasile Blaga va fi şi mai mare pentru a candida, transmite corespondetul MEDIAFAX.

"Cred că o asemenea încercare ar putea să îl motiveze în plus pe Vasile Blaga pentru a-şi aduna o echipă cu care să depună o moţiune", a spus Ioan Oltean.

Oltean a afirmat că, deocamdată, Vasile Blaga nu i-ar fi cerut să susţină o eventuală moţiune.

"Vorbesc în fiecare zi cu Vasile Blaga, dar nu s-a deschis nicio listă pentru depunerea celor 35 de susţinători ai moţiunii. Nu există o asemenea iniţiativă, iar dacă va avea loc, va fi după 16 martie. Deocamdată, nimeni nu şi-a anunţat intenţia de a candida, nici Vasile Blaga, nici premierul, nici măcar reformiştii concret. Au spus că există posibilitatea, studiază, dar nimeni nu a spus cine va fi conducătorul moţiunii. Orice moţiune trebuie să aibă un lider", a explicat Oltean.

Liderul "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, miercuri, că Regina, adică beneficiarul final al corupţiei din vămi, este PDL, de fapt mai multe persoane, el făcând acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea şi spunând că Blaga a intrat fraudulos în ANV.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că se uită în ochii fiecărui român şi spune că niciodată nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi ilegale, el susţinând şi că toate acuzaţiile de asociere a partidului cu fapte de corupţie sunt "minciuni".

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, care să fie însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici