Oltean: Platforma lansată de Preda-Macovei-Voinescu este un fel de moţiune nestatutară

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, joi, la RFI, că platforma de dezbatere în 35 de puncte lansată de Preda-Macovei-Voinescu "nu reprezintă o atitudine statutară" şi crede că modul celor trei de a transmite mesaje a fost în general "nefericit".

5 afișări

Platforma de dezbatere propusă de Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu trebuie luată în calcul, chiar dacă ea reprezintă o atitudine "nestatutară", declară Ioan Oltean.

"Orice iniţiativă care vizează modernizarea PDL, indiferent din partea cui vine, dacă este serioasă şi conţine elemente ce fundamentează în plan teoretic politica partidului trebuie să fie luată în seamă şi dezbătută de partid. De aceea, această platformă, care se vrea a fi un fel de moţiune nestatutară în ultimă instanţă, în 35 de puncte cuprinde foarte multe elemente care fie se regăsesc în moţiunile celorlalţi doi colegi care le vor depune săptămâna viitoare, fie se regăsesc în programul de guvernare, iar unele reprezintă o noutate absolută şi merită a fi dezbătute în cadrul partidului", spune vicepreşedintele PDL.

El precizează însă că platforma propusă de cei trei democrat-liberali e la limita Statutului: "Trebuie să subliniez însă că, aşa cum au fost depuse sau încearcă să se sugereze că vor fi depuse, deocamdată ele constituie doar obiectul unei dezbateri publice, ele n-au fost înaintate din câte ştiu eu către o structură politică a PDL, pentru a sugera sau solicita dezbaterea, ele nu reprezintă o atitudine statutară, adică o modalitate statutară prin care partidul să poată statutar să le ia într-o dezbatere oficială".

Întrebat de ce crede că Preda, Macovei şi Voinescu sunt priviţi cu reticenţă în partid, Oltean afirmă că "nu ei ca persoane sunt priviţi cu reticenţă, ci modalitatea lor de a se face auziţi în plan politic, modalitatea lor de a transmite mesaje Partidului Democrat Liberal, care au fost nefericite".

Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei au lansat, miercuri, pe blogurile personale, o platformă cu 35 de idei pentru ca PDL să devină "un partid popular modern", precizând că, deşi este vremea semnăturilor, ei cred că este vremea dezbaterilor.

"Indiferent că vom găsi sau nu un număr de colegi gata să se reunească în jurul acestor idei pentru a depune o moţiune, discuţia ne va ajuta foarte mult. O dorim deschisă şi argumentată, departe de invective şi suspiciuni. De fapt, vor avea de câştigat de pe urma dezbaterii toţi cei care speră că putem progresa în România", precizează Preda, Voinescu şi Macovei.

Platforma propusă de ei sub titlul "PDL - un partid popular modern. 35 de paşi necesari", cuprinde măsuri pe care, în opinia lor, partidul ar trebui să le ia pentru a se construi ca singurul partid de dreapta din România.

Platforma celor trei este structurată pe următoarele capitole: Economie: buget, fiscalitate, Europa; Sănătate: resurse suplimentare şi asigurări; Protecţie socială şi pensii sustenabile; Regii şi agenţii; Diminuarea evaziunii; Constituţie; Regionalizare pentru dezvoltare; Mediu şi educaţie; Administraţie publică; Demnitatea funcţiei publice; Justiţie independentă şi anticorupţie; Politică externă; Identitatea popular-europeană.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu s-a alăturat susţinerii ideilor lansate de el, împreună cu Sever Voinescu şi Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici