Oltean propune vot la moţiune, după care să se stea până dimineaţa pentru redactarea declaraţiei

Deputatul PDL Ioan Oltean le-a propus, miercuri, parlamentarilor să se pronunţe asupra moţiunii de cenzură, după care "să stea până a doua zi dimineaţa" şi să redacteze o declaraţie privind punctul de vedere al Parlamentului României faţă de afirmaţiile oficialilor ungari.

Urmărește
9 afișări

"Nu interesează dacă Guvernul Boc nu pică şi după aceea să stăm până mâine dimineaţă să redactăm un punct de vedere, o declaraţie, care să exprime o poziţie serioasă a Parlamentului României, să o adoptăm şi să trăim cu certitudinea şi cu convingerea că ne-am făcut datoria în mod corect", a spus Ioan Oltean, în plenul Parlamentului.

El a arătat că o astfel de declaraţie nu se face "pe picior", ci "trebuie gândită şi pregătită, astfel încât să fie un răspuns sever" la ceea ce a afirmat oficialii ungari.

"Dar să nu facem cu încălcarea procedurilor parlamentare" a adăgat Ioan Oltean.

El a apreciat că unii colegi parlamentari au fost "loviţi de criza isteriei".

"Nu cred că există în această sală un parlamentar care să nu respingă afirmaţiile făcute de oficialii ungari. Nu cred că există un partid să nu se delimiteze de afirmaţiile făcute de oficialii ungari", a apreciat Ioan Oltean.

El a mai spus că nu crede că vreun cetăţean "sănătos la minte" să nu se delimiteze de cele afirmate de oficialii ungari.

"În acelaşi timp, cred că nu cei care ţipă sunt mai patrioţi. În acelaşi timp, cred că patriotismul nu este apanajul opoziţiei, cum nu e apanajul puterii", a spus, pe un ton foarte ridicat, de la tribuna Parlamentului, Ion Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici