Oltean: Protocolul încheiat consolidează actuala putere şi înlătură speranţele opoziţiei

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că, în opinia sa, protocolul încheiat de liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală consolidează actuala putere şi înlătură speranţele opoziţiei, care miza pe retragerea UDMR de la putere.

Urmărește
2 afișări

"Săptămâna aceasta s-a pus capăt, zic eu, cel puţin pentru o perioadă de un an şi jumătate de acum încolo, tuturor speculaţiilor în ceea ce priveşte plecarea sau retragerea UDMR şi a celorlalţi parteneri din coaliţia guvernamentală. Protocolul semnat între PDL, UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale pune capăt speculaţiilor şi speranţelor pe care USL le-a avut privind o posibilă coabitare a UDMR cu ea într-o viitoare majoritate parlamentară şi guvernamentală", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Oltean a menţionat că, în opinia sa, prin protocol se consolidează actuala putere, dar şi speranţele simpatizanţilor şi membrilor celor patru formaţiuni politice.

"Protocolul încheiat vine şi consolidează actuala putere, vine şi înlătură speranţele opoziţiei, consolidează speranţele simpatizanţilor şi membrilor celor patru grupări în sensul că acestea îşi consolidează prezenţa în actul de guvernare. Absolut toate iniţiativele şi angajamentele cuprinse în protocol vin şi subliniază necesitatea continuării guvernării în actuala formulă, subliniază angajamentul fiecărei părţi participante că doreşte să continue guvernarea în vederea consolidării reformelor pe care Guvernul Boc le-a întreprins în ultimul timp", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că protocolul semnat presupune responsabilitate din partea Guvernului, dar şi actualei majorităţi. "Este un protocol care vine şi răspunde necesităţilor cu care se confruntă România în această perioadă, după ce reformele au fost deja implementate. Este un protocol care subliniază angajamentul fiecărei formaţiuni nu numai faţă de actul de guvernare, dar şi faţă de simpatizanţii şi membrii pe care îi au", a spus Oltean.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici