Oltean: Reformarea PDL presupune şi promovarea tinerilor bine pregătiţi, asta poate face Emil Boc

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că reformarea şi modernizarea PDL presupune promovarea tinerilor bine pregătiţi şi consolidarea poziţiei de dreapta a partidului, ceea ce poate face Emil Boc în calitate de promotor al unei moţiuni cu care să câştige din nou şefia partidului.

Urmărește
3 afișări

Vicepreşedintele PDL a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acestea sunt "gânduri” care îi aparţin şi pe care nu i le-a comunicat deocamdată lui Emil Boc şi nici celor care redactează textul moţiunii sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a explicat că, în opinia sa, reformarea şi modernizarea partidului trebuie să se facă ţinând cont de două principii. Primul principiu vizează o consolidare organizaţională a partidului prin promovarea tinerilor şi profesionalizarea cadrelor partidului, iar al doilea principiu trebuie să aibă în vedere consolidarea poziţiei PDL ca partid de dreapta.

Potrivit lui Oltean, fără promovarea tinerilor şi profesionalizarea cadrelor partidului PDL nu se va putea moderniza, nu va avea o acţiune pragmatică şi nu va avea succesul pe care şi-l doreşte.

El a menţionat că filiala Bistriţa-Năsăud a PDL, pe care o conduce, dovedeşte că este interesată ca acest principiu să devină unul cu caracter general.

"Tot ce am promovat noi se bazează pe aceste două elemente: tineri şi bine pregătiţi. L-am susţinut pe Ioan Botiş, ministrul Muncii, care este unul dintre cei mai buni miniştri din Guvernul Boc, şi pe Eugen Curteanu, care e unul dintre cei mai buni secretari de stat (în MDRT). Sunt amândoi tineri şi foarte bine pregătiţi profesional. Dacă fiecare organizaţie judeţeană ar susţine şi ar promova acest principiu, asigur că PDL nu ar fi avut deficitul de imagine pe care îl are în acest moment”, a declarat Oltean.

El a afirmat apoi că al doilea principiu are legătură cu poziţia partidului pe eşichierul politic românesc.

"Al doilea principiu fundamental este cel al consolidării PDL ca partid de dreapta prin continuarea reformelor pe care le-a dezvoltat şi prin consolidarea acestora. PDL nu trebuie doar să se declare partid de dreapta, doar în teorie, va trebui să dovedească că e un partid de dreapta prin natura reformelor pe care le promovează şi acest lucru trebuie să continue şi să se consolideze. Plecarea de pe partea dreaptă a PNL care s-a aşezat pe stânga eşichierului politic românesc creează un vid pe care PDL trebuie să-l ocupe. Are şi potenţial uman şi material, dar mai ales potenţial operaţional prin programul de guvernare să ocupe acest eşichier al dreptei româneşti. Şi cu certitudine, Convenţia Naţională va trebui să dovedească preocuparea îndeaproape pentru acest lucru”, a declarat Ioan Oltean.

În opinia acestuia, proiectul de modernizare şi reformare a PDL poate fi realizat de către actualul preşedinte al PDL, Emil Boc.

"Acestea sunt gândurile mele care nu sunt nici în caietul lui Emil Boc şi nici în scrierile celor care lucrează la moţiune. Sunt gândurile mele pe care i le voi comunica, luni, în scris. Cred cu adevărat că acest proiect de reformare şi modernizare a partidului poate să-l îndeplinească Emil Boc, nu singur, ci ca promotor al moţiunii care are şi trebuie să aibă puterea să adune în jurul lui pe toţi care doresc reformarea PDL, fie că îi cheamă Boc, Videanu, Stolojan, Flutur sau Blaga, Preda, Negoiţă sau Berceanu. Toţi cei care doresc modernizarea partidului trebuie să fie şi să gândească la fel”, a spus Oltean.

Ioan Oltean a amintit că succesul PDL nu a fost determinat doar de lideri, ci de modul în care liderii au ştiut să antreneze membrii partidului în bătălia electorală, de modul în care organizaţiile locale au fost atrenate în actul electoral sau în acţiunile pragmatice ale PDL.

Ioan Oltean a trecut în revistă şi greşelile făcute de PDL atât în actul de guvernare, cât şi în ceea ce priveşte gestionarea propriei politici interne.

"Partidul a lăsat impresia, de-a lungul timpului, că întotdeauna a susţinut pe funcţii oameni profesionişti, dar s-a dovedit că nu este aşa, că unii lideri nu au fost preocupaţi îndeaproape de această chesatiune şi, pe lângă mulţi profesionişti, s-au strecurat în diverse funcţii şi oameni lipsiţi de experienţă, profesionalism şi ţinuta morală adecvată pentru poziţia respectivă şi acest lucru a adus partidului foarte multe deservicii şi neajunsuri”, a declarat el.

În plus, Oltean susţine că un alt aspect ce poate fi reproşat partidului este că reformele nu au fost explicate suficient populaţiei.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat, vineri, că va susţine moţiunea pe care o va depune actualul preşedinte al partidului, Emil Boc, întrucât crede că acesta este în măsură să promoveze un proiect de modernizare a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici