Oltean spune că PDL a cerut UDMR să renunţe la înţelegerile locale cu USL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că partidul său a cerut UDMR să renunţe la înţelegerile locale pe care le are în unele judeţe cu USL, dar că nu poate "să dea cu bâta" ca să oblige Uniunea să facă acest lucru.

Urmărește
3 afișări

"Noi credem că înţelegerile încheiate la nivel naţional trebuie să se respecte şi la nivel teritorial. Mai există zone în care tradiţia este atât de puternică şi legăturile sunt atât de trainice încât este foarte greu să le rupi peste noapte. Interesele locale, că despre ele este vorba la Bihor sau la Satu Mare, sunt mai puternice decât cele generale, interesele lor ale celor care formează efectiv grupările locale, dar nu ne împiedicăm acum de două trei situaţii de acest gen", a spus Ioan Oltean, după ce a fost întrebat dacă în protocolul semnat de partidele din arcul guvernamental nu s-a stipulat şi renunţarea la înţelegerile locale cu USL pe care UDMR le are în anumite judeţe.

Oltean a declarat că formaţiunea sa a cerut UDMR să renunţe la înţelegerile de acest fel, dar a precizat că nu o poate obliga.

"Noi le-am cerut să renunţe (la aceste înţelegeri locale - n.r.), dar nu putem să dăm acum cu bâta. Şi la Bistriţa, eram în coaliţie cu PSD, iar PSD era într-o relaţie cu PNL şi, pentru aceea, am trăit un an", a spus Oltean.

În judeţul Bihor, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, Alexandru Kiss, şi liderii USL din judeţ au semnat, joia trecută, un protocol de colaborare cu o valabilitate până în anul 2016, prin care se obligă să formeze majorităţi în toate consiliile locale din judeţ şi să susţină în plan naţional parteneriatul început la Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici