Oltean spune că verdictul ICCJ arată că Dan Voiculescu a săvârşit infracţiunea de fals în declaraţii

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că verdictul dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în cazul lui Dan Voiculescu arată că acesta a săvârşit infracţiunea de fals în declaraţii atunci când a candidat pentru o demnitate.

Urmărește
6 afișări

"Am văzut o adevărată isterie din partea unor lideri PSD şi PNL faţă de această hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Demagogia şi unitatea de măsură diferită pe care liderii opoziţiei le folosesc atunci când e vorba de neajunsurile constatate prin hotărâri judecătoreşti vis-a-vis de membrii lor şi de atitudinea pe care o au faţă de aceleaşi fapte săvârşite de către demnitari ai puterii sunt diametral opuse", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a reamintit că, în 2006, Crin Antonescu spunea că "nu pot sta la un loc trădătorii cu trădaţii şi vânzătorii cu vânduţii".

"O să-l văd acum dacă o să stea alături sau nu de Dan Voiculescu. Să vedem dacă aceeaşi atitudine pe care a manifestat-o atunci când Mona Muscă, membru marcant al PNL, era în posesia unei asemenea hotărâri judecătoreşti va fi şi acum folosită şi adoptată de către Crin Antonescu faţă de Dan Voiculescu", a spus Oltean.

Liderul PDL a amintit că, atunci când se depune dosarul pentru o demnitate aleasă, fiecare completează o declaraţie pe propria răspundere în care menţionează dacă a fost sau nu angajat al Securităţii sau colaborator al acesteia.

"Se completează declaraţia, evident cunoscând prevederile articolului 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii. Suntem în faţa unei infracţiuni săvârşite (de Dan Voiculescu - n.r.) prin completarea acestei declaraţii şi prin soluţia pe care ICCJ a dat-o", a spus Oltean.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declara că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va continua la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici