Oltean:Statutul PDL e cel mai aspru dintre toate celelalte, dar nu e voinţă politică pentru aplicare

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că statutul PDL este "cel mai aspru dintre toate celelalte statute", dar prevederile lui nu sunt aplicate atunci când se impun sancţiuni pentru prejudicii de imagine, fiindcă nu există voinţă politică.

Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii explicând de ce Consiliul de Coordonare al PDL nu a acceptat modificările la statut cerute de reformiştii din partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi am acceptat mare parte din propunerile reformiştilor, care se vor regăsi într-un cod al eticii, al comportamentului politic, apreciind că nu putem înscrie într-un statut toate condiţiile prin care, în opinia reformiştilor, se poate îmbunătăţi imaginea PDL. Statutul PDL e cel mai aspru dintre toate celelalte statute şi el cuprinde în acest moment suficient de multe prevederi care dau posibilitatea partidului, atunci când un membru săvârşeşte o faptă care contravine legilor în vigoare, să intervină. Chestiunea e să existe voinţă politică, nu că nu am avea prevederi", a spus Ioan Oltean.

Întrebat cine este vinovat de faptul că nu sunt aplicate prevederile statului, Ioan Oltean a spus că nu poate fi vorba de preşedintele PDL.

"Preşedintele partidului nu are niciun fel de posibilitate de a aplica sancţiuni. Acestea sunt aplicate de structurile de conducere. Eu spun că, până acum, nu a existat voinţa politică de a se pune în aplicare prevederile statutului, atunci când se punea problema unor sancţiuni faţă de persoane care săvârşeau diverse fapte care aduceau un prejudiciu de imagine PDL. Uneori, în politică, o indulgenţă exagerată nu e întotdeauna binevenită. Alteori, în anumite contexte, e nevoie şi de o anumită înţelegere", a adăugat el.

Vicepreşedintele PDL a declarat că într-un cod al comportamentului politic al membrilor PDL se va ţine cont de dorinţa reformiştilor.

"Într-un cod al comportamentului politic al membrilor PDL, va fi, cu certitudine, însuşită propunerea reformiştilor în proporţie de 85-90 la sută", a conchis Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici