Olteanu: Probabil că Băsescu e în campanie electorală şi face declaraţii pentru partidul domniei sale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, în replică la afirmaţiile de marţi ale şefului statului, că, probabil, Traian Băsescu se află în campanie electorală şi face declaraţii în favoarea partidului "domniei sale".

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Probabil că Băsescu e în campanie electorală şi face declaraţii pentru partidul domniei sale

Olteanu: Probabil că Băsescu e în campanie electorală şi face declaraţii pentru partidul domniei sale (Imagine: Mediafax Foto)

"Probabil că preşedintele Traian Băsescu este în campanie electorală şi face declaraţii pentru partidul domniei sale", a spus Olteanu, întrebat cum comentează declaraţiile şefului statului potrivit cărora Curtea Constituţională rămâne o pavăză pentru parlamentarii suspectaţi a fi infractori.

Olteanu a adăugat că, în opinia sa, nu ar trebui să existe, în cazul parlamentarilor, avize prealabile nici din partea Preşedinţiei, nici din partea Parlamentului.

El a menţionat că nu îşi aminteşte ca Băsescu să se fi plâns de hotărârile CC când a fost vorba de desfiinţarea CNSAS.

"Am impresia că atacă Curtea Constituţională când sunt afectate pârghiile domniei sale", a spus Olteanu.

El consideră că este regretabil că instituţiile statului, de data aceasta preşedintele şi CC, sunt în conflict. "Să vedem cine va arbitra acest conflict, iată că Curtea Constituţională devine jucător", a spus Olteanu.

Preşedintele Camerei a adăugat că speră ca aceste atacuri ale preşedintelui să nu afecteze dezbaterile din campania pentru locale.

"Aici e vorba de borduri, de asfalt, de parcuri, nu de războiul preşedinte - Curtea Constituţională", a spus Olteanu.

Întrebat dacă CC este o pavăză pentru cei suspectaţi de a fi infractori, Olteanu a răspuns că rămâne de văzut decizia Parlamentului în cazul demnitarilor.

El s-a pronunţat în favoarea modificării Constituţiei, idee susţinută, marţi, la RRA, de şeful statului, menţionând însă că este nevoie de o majoritate puternică în Parlament pentru ca acest lucru să fie posibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici