Olteanu: PSD şi PDL înclină să se apropie din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN

Corodonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, la sediul PNL, că social-democraţii şi democraţii înclină spre apropierea dintre cele două partide din 1990, şi că prin această apropiere "s-ar reface vechiul FSN".

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Olteanu: PSD şi PDL înclină să se apropie din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN

Olteanu: PSD şi PDL înclină să se apropie din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN (Imagine: Mediafax Foto)

"Dânşii înclină spre această apropiere din 1990, practic s-ar reface vechiul FSN. Sunt curios să văd cum intelectualii dreptei, care l-au susţinut pe Traian Băsescu în aceşti ani, vor explica trădarea PDL şi întoarcerea la stânga, dar e doar o variantă de lucru în acest moment. Rămâne de văzut", a spus Bogdan Olteanu.

El a menţionat că liberalii îşi menţin şi ideile politice, şi princiipiile de guvernare şi le vor propune în continuare celor care au intrat în Parlament, a susţinut Bogdan Olteanu.

Întrebat dacă până acum PNL a avut vreo discuţie cu cineva, Olteanu a replicat că acest lucru poate fi spus doar de preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că el a fost mandatat să poarte discuţii.

"Asta poate să vă spună doar preşedintele partidului, pentru că domnia sa e cel mandatat să poarte discuţii. Probabil va anunţa concluziile pe care le-a tras în urma discuţiiilor dar ştiţi bine că până la anunţarea rezultatelor finale nu pot fi eventual decât tatonări sau consultări, nu negocieri", a susţinut Olteanu.

Olteanu a subliniat că, până la anunţarea rezultatelor finale, toate discuţiile sunt "tatonări" şi nu "negocieri concrete".

În plus, Olteanu a menţionat că până acum singura înţelegere a liberalilor este cu UDMR.

"Am auzit de foarte multe întâlniri, sunt în acest moment consultări, negocieri. Urmează ca de îndată ce avem rezultatele, să vedem formarea noii majorităţi. PNL îşi păstrează punctul de vedere, acela de susţinere a programului de relansare a creşterii economice, dacă vom construi o majoritate, o vom construi în jurul acestui program. (...) Purtăm discuţii cu toate cele trei partide, până acuma am ajuns la o înţelegere cu UDMR. Nu e nicio variantă exclusă, în acest moment în Parlament există doar partide democratice care cred în valorile europene, capitaliste, deci nu avem ce să mai excludem, nu mai există PRM în Parlament ca să avem poziţii de excludere de la discuţii", a apreciat liderul PNL.

El a precizat că liberalii nu sunt într-o alianţă cu UDMR, ci sunt parteneri, şi îşi doresc să fie împreună şi după formarea viitoarei majorităţi.

Întrebat dacă PNL a primit vreun semn la Cotroceni, Olteanu a replicat: "Eu, nu, dar nu sunt negociatorul PNL", reiterând că "discuţiile care se poartă în aceste zile se poartă a nivelul preşedintelui", care poate da detalii, dar care discută pe "principiile stabilite în BPC".

În plus, Bogdan Olteanu a menţionat că până joi, nu se pune problema ca preşedintele Băsescu să cheme partidele la consultări, până când nu se anunţă rezultatele finale.

El a mai spus că liberalii nu au discutat despre obţinerea anumitor ministere, concluzionând că până acum condiţiile sunt legate "de program de guvernare şi de măsuri anticriză şi în măsura în care se poate forma o majoritate în jurul acestor măsuri", cu Tăriceanu premier.

Citeşte si:

Ofertă PDL către PSD: Geoană preşedinte al Senatului, eventuală guvernare de doi ani fiecare- surse

Mitrea: O soluţie cu PDL, mai probabilă decât una cu PNL

Hrebenciuc: În acest moment, simt o alianţă fezabilă PSD-PDL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici