Onofrei (PDL):Accept să stau în ţarc, dar nu priponit, am votat la moţiune pentru noul Cod al Muncii

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei a declarat, joi, că şi-a exprimat votul la moţiunea de cenzură de miercuri încălcând o dispoziţie, dar că a fost o încălcare în bine, şi nu în rău, subliniind că acceptă să stea în ţarc, dar nu vrea să fie şi priponit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că a încălcat o dispoziţie a partidului de a nu-şi exprima votul la moţiunea de cenzură depusă de opoziţie la angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii pentru că a avut un motiv personal, acela că a susţinut public modificările la Codul Muncii şi consideră că acesta este un câştig major.

"Am încălcat o dispoziţie în bine, şi nu în rău. Înţeleg disciplina ca o constrângere asumată şi accept să stau în ţarc, dar nu vreau priponit", a spus Onofrei.

El a arătat că orice speculaţie privind acest gest al său pusă pe tema unei presupuse divergenţe între el ca, prim-vicepreşedinte al PDL Suceava şi preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, este neavenită, de prost gust, şi este "un fel de autostimulare a opoziţiei".

"Am crezut întotdeauna că unitatea în diversitate sudează o echipă şi am respins întotdeauna o echipă al cărei motto este unire în gânduri şi simţiri", a mai spus senatorul PDL.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL printre care senatorul Orest Onofrei şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul miercuri seară la moţiunea de cenzură care a fost respinsă cu 212 voturi "pentru" şi patru "împotrivă", în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Conform Constituţiei, respingerea moţiunii de cenzură atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici