Onofrei (PDL):PSD cere împiedicarea migraţiei politice când Iliescu şi Năstase sunt primii traseişti

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, vineri, că PSD este ipocrit când propune împiedicarea traseismului politic prin lege când PSD a inventat migraţia politică, Ion Iliescu şi Adrian Năstase fiind primii traseişti care au ieşit din FSN nemulţumiţi de Petre Roman.

9 afișări

Onofrei a declarat presei că încercările opoziţiei de a modifica legile electorale şi mai ales declaraţiile pompoase despre moralitate în politică ascund interese mult mai directe şi mai pământene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Liderii opoziţiei au preluat stindardul moralităţii, propunând, în scris, o lege pentru împiedicarea traseismului politic, dar şi alegeri parlamentare prin vot uninominal pur, când câştigătorul ia totul, chiar dacă ştiu bine şi chiar şi recunosc că una este neconstituţională, iar cealaltă nu şi-o doresc", a spus Onofrei.

El a arătat că opinia majoritară în PSD şi PNL este pentru revenirea la votul pe listă.

"Declaraţiile sunt ipocrite pentru că traseismul este rău când se face de la USL la PDL şi este aplaudat când e în sens invers", a spus Onofrei.

El a mai declarat că, de fapt, PSD este inventatorul traseismului politic.

"Primii traseişti politici din politica post decembristă sunt Adrian Năstase şi Ion Iliescu care, nemulţumiţi de Petre Roman, au plecat din FSN şi au constituit primul grup al independenţilor din Parlamentul României", a spus Orest Onofrei.

USL a depus la Parlament o iniţiativă legislativă prin care se reduce la 325 numărul de parlamentari, se sancţionează cu pierderea mandatului migraţia politică a senatorilor şi deputaţilor şi se propune un vot uninominal majoritar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici