Onofrei: Trebuie să invoci toate criteriile de integritate şi nu doar cele care îţi convin

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava senatorul Orest Onofrei a declarat, vineri, că aceia care solicită introducerea criteriilor de integritate în statutul partidului ar trebui să invoce în totalitate aceste criterii şi nu doar cele care îi avantajează, pentru că altfel sunt primii care au căzut testul

Urmărește
6 afișări

Orest Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că principalul criteriu care trebuie invocat este moralitatea în politică şi că nu este corect să fie folosit argumentul criteriilor de integritate selectiv.

"Este imoral să foloseşti argumentul criteriilor de integritate în mod selectiv, în situaţia în care tu eşti în culpă, încălcând alte criterii de integritate pe care nu le invoci. Nu poţi să invoci cariera politică a unor persoane care s-ar baza pe relaţii de partid şi de nepotism politic când tu eşti beneficiarul unor asemenea proceduri. Nu poţi invoca criterii de competenţă când singurul merit pe care îl ai este să denigrezi partidul şi colegii de partid fără să ai o atitudine la fel de critică cu cei din opoziţie cu care ar fi normal să fii pe poziţii contrare. Nu poţi să invoci criterii de moralitate când singurul tău criteriu este să-ţi denigrezi ţara", a spus senatorul PDL.

El a arătat că în condiţiile în care se doreau criterii de integritate, primii care nu trec testul sunt chiar cei care le invocă.

"Dacă într-adevăr se doreau criterii de integritate primii care au căzut testul sunt cei care le invocă. Integritate vine de la întreg. Trebuie să invoci toate criteriile de integritate şi nu doar cele care îţi convin şi te avantajează în competiţia faţă de alţii", a spus Orest Onofrei.

BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automată a membrilor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie şi derogarea de la condiţii de vechime pentru care candidează la şefia PDL. Aceste propuneri au fost făcute de Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu şi vor fi supuse aprobării Consiliului Naţional de Coordonare, care va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici