”Organizaţiile judeţene ale UNPR au libertatea totală de a hotărî în legătură cu alianţele electorale din teritoriu. Părerea aproape unanimă a organizaţiilor judeţene ale UNPR este aceea de a merge de sine stătători în alegerile locale din acest an. UNPR este un partid de sine stătător, puternic, avem peste 3000 de consilieri locali, judeţeni, peste 50 de primari, organizaţii în toate localităţile României şi suntem siguri că rezultatele la alegerile locale vor fi foarte bune”, a spus Onţanu.
Liderul UNPR a afirmat că partidul se va detaşa şi va răsunde cu ”fermitate la orice atac care poate veni din partea oricărui competitor politic, oricum s-ar numi el”.
”Există, de asemenea, un potenţial politic în UNPR pe care trebuie să îl valorificăm în mai mare măsură. Liderii judeţeni, parlamentarii UNPR au evidenţiat acest lucru. Grupurile parlamentare ale UNPR au libertatea să hotărască de comun acord cu conducerea partidului privind susţinerea şi promovarea actelor normative. UNPR are grupuri parlamentare independente în Camera Deputaţilor şi în Senat şi va fi ghidat de a susţine doar acele propuneri care ţin de interesul naţional. (…) Nu vom sprijini proiecte de acte normative care nu sunt în interesul românilor”, a mai precizat preşedintele intermar al UNPR.
Declaraţia a venit după ce Onţanu a arătat şi că UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în 2 tururi.
Potrivit acordului semnat cu PSD în data de 3 februarie, UNPR nu va susţine modificarea legislaţiei electorale în sensul revenirii la votul în două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Protocolul mai prevede că organizaţiile celor 2 partide pot încheia alianţe în vederea alegerilor locale, o decizie definitivă privind liste comune pentru alegerile parlamentare urmând să fie luată ulterior.