Opinie Sorin Pâslaru, ZF: O altă miză pentru localele din 2012 - cine va conduce România din 2016 încolo

Un eventual rezultat de 5%-10% pentru Nicuşor Dan, candidat independent cu o mult mai redusă vizibilitate anterioară decât Gigi Becali, Irinel Columbeanu sau Silviu Prigoană, poate deschide drumul pentru 2016 unei noi generaţii de politicieni.

Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, ZF: O altă miză pentru localele din 2012 - cine va conduce România din 2016 încolo

Opinie Sorin Pâslaru, ZF: O altă miză pentru localele din 2012 - cine va conduce România din 2016 încolo

Este posibil ca o parte din societatea românească, absentă de la dezbaterile politice, să fie atrasă din nou în jocul politic, ca în anii '90, prin apariţia unor lideri care fac parte dintr-o cu totul altă ligă decât ceea ce s-a perindat până acum la vârf în administraţia românească.

Generaţia celor care aveau 40 de ani în 1990, oameni scoşi în faţă de Ion Iliescu, celebrii profesionişti marginalizaţi anterior, cu doctorate, încă sunt la putere.

Dar implacabila trecere a anilor îi va scoate curând "pe margine". Întrebarea este cine le va urma, în condiţiile în care încrederea în partide este în scădere. Un astfel de profil - un candidat independent, aşezat contra sistemului, cu studii în străinătate, implicat în comunitate, poate fi un răspuns.

Şi Sorin Oprescu, cotat cu cele mai mari şanse la alegerile de ieri, şi Gigi Becali sau Silviu Prigoană sunt la maximul lor de vizibilitate şi de voturi. Mai mult decât ceea ce au obţinut ieri nu mai pot obţine. Poate Sorin Oprescu, în ipoteza unui rezultat de peste 65%, să fie luat în calcul ca un viitor prezidenţiabil pentru alegerile din 2014.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici