- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.12.2018, 08:35)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Opoziţia a depus în Parlament moţiunea de cenzură: "Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României"/ PNL: S-ar putea să avem surprize la Senat
Partidele de Opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de parlamentari. După acest demers, urmează convocarea Birourile permanente reunite, pentru a putea stabili procedura cu privire la moţiunea depusă de PNL, USR şi PMP.
Urmărește
3402 afișări
Opoziţia a depus în Parlament moţiunea de cenzură: "Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României"
Cîţu (PNL): S-ar putea să avem surprize la Senat. Mai mulţi senatori ai Puterii vor vota moţiunea
„Este o moţiune de cenzură pe care eram obligaţi să o depunem având în vedere starea în care această guvernare a dus România, dar mai ales având în vedere viitorul sumbru pe care îl întrevedem dacă această guvernare rămâne în România. (...) În România avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european şi se mândresc să fac parte din UE. Totuşi la ei acasă susţin o coaliţie care a distrus România în ultimii ani de zile. Dacă respectăm valorile europene, trebuie să votăm această moţiune şi să trimitem această guvernare acasă”, a declarat senatorul PNL, Florin Cîţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
Liberalul a adăugat că a purtat discuţii cu 10 senatori de la Putere în vederea susţinerii moţiunii de cenzură.
„Şi colegi de la PRO România au semnat acest document. Avem şi semnăturile lor. În al doilea rând, vreau să vă spun că discuţiile continuă până în ultimul moment cu parlamentarii de la PSD şi UDMR şi vă spun că există pentru prima oară la Senat un grup important de senatori care doreşte să voteze această moţiune. S-ar putea să avem surprize mai mult ca sigur de la Senat unde mai mulţi senatori vor vota această moţiune. (..) Sunt mai mulţi de 10 nume cu care am vorbit eu. Încă negociem. Eu v-am spus la Senat. Vom discuta cu toate partidele până în ultimul moment”, a punctat Cîţu.
Cât priveşte alternativa de guvern a Opoziţiei dacă executivul Dăncilă va pica în Parlament, senatorul PNL a precizat că premierul, miniştrii şi programul de guvernare se negociază după votul pe moţiunea de cenzură.
„Nu este un atac la nimeni.( la UDMR -n.r) (..) Este doar o întrebare pe care ar trebui să şi-o pună. Dacă în Europa faci parte dintr-o familie liberală sau care respectă valorile europene şi aici susţii un guvern care distruge România şi o îndepărtează de UE, ar trebui să vezi unde sunt valorile. Despre cele trei întrebări (ale preşedintelui UDMR cu privire la un nou Guvern - n.r.) PNL a prezentat ieri o alternativă la buget. Este o alternativă a PNL care poate să fie augumentată cu soluţiile care vin de la colegii cu care facem guvernarea pentru că suntem conştienţi că PNL nu va guverna singur. Deja avem un buget pe care cei de la UDMR pot să-l studieze care sunt priorităţile. Referitor la premier, nu am spus niciodată care o să fie premierul. Totul se negociează după votul de la moţiune. La fel şi miniştrii, la fel, aceştia se vor negocia după ce se va face votul”, a mai spus Florin Cîţu.
De altfel, senatorul PNL a punctat că „acel cabinet, referindu-se la viitorul guvern în cazul în care Executivul Dăncilă nu trece de moţiunea de cenzură, poate include şi membri UDMR.
„E foarte trist că acum, în an centenar, avem cu siguranţă cel mai slab Guvern al României din ultimii nu 20 de ani, poate din ultimii 100 de ani. Un Guvern care nu guvernează, un Guvern care este folosit de Liviu Dragnea pentru a-şi folosi influenţa în partid. Au schimbat până acum cred că 70 şi ceva de miniştri. Avem ministere la care sunt 6-7 miniştri schimbaţi în doi ani de zile. Ţara nu poate să meargă aşa înainte, avem un deficit bugetar record, avem inflaţie, ţara nu este guvernată. Nu este nicio ţară în lume, în Europa, în care cetăţenii să stea în fiecare zi cu ochii pe Guvern să vadă dacă dă sau nu ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Astea sunt puţine dintre motivele pe care le veţi regăsi în această moţiune de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece. Cu siguranţă sunt oameni mult mai buni care pot conduce ţara”, a precizat şi deputatul USR Ionuţ Moşteanu.
Deputatul PMP Robert Turcescu consideră că depunerea moţiunii de cenzură reprezintă startul „unei Opoziţii unite”. „Putem denumi această acţiune ca fiind startul opoziţiei unite, deşi noi am mai colaborat de-a lungul timpului depunând sesizări la CCR. Vă rog să vă uitaţi la numărul de semnături şi din altă perspectivă. E vorba de un corp politic care are în spate un corp social care aştepta de la noi depunerea unui astfel de document, pentru că este un document complet şi complex care radiografiază nenorocirile făcute în ultimii ani de coaliţia de guvernare. Ar fi foarte important ca la momentul votului în Parlament pe moţiunea de cenzură, să nu număraţi doar voturile celor care sunt de acord cu aceasta, trebuie numărate şi afişate voturile şi numele celor care nu vor vota această moţiune de cenzură. Ei vor fi responsabili pentru ceea ce se va întâmpla în continuare în România”, a declarat Robert Turcescu.
Opoziţia a depus în Parlament moţiunea de cenzură
”Această moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. (...) Sunt elemente care dau încredere şi cumva speranţă pentru rezultatul acestei moţiuni. În egală măsură, această moţiune de cenzură trebuie dezvătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii şi apoi undeva joi să fie votul moţiunii”, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.
El a mai spus că de câteva săptămâni există o coordonare între partidele parlamentare de Opoziţie.
”Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voinţă politică. Partidele de Opoziţie au demonstrat că au tenacitate, consecvenţă, oameni profesionişti, au voinţă politică şi de mâione poate fi pus pe masa României un program de gyuvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide şi gestionează pentru ei şi nu pentru un grup restrâns de infractori şi oameni fără discernămnt”, a declarat şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.
Liderul grupului deputaţilor PNL a afirmat că „163 de parlamentari din PNL, USR., PMP, neafiliaţi şi aparţinând partidului Pro România au semnat şi asumat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului intitulată <Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României>.
La rândul său, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat ”niciun cent, niciun leu” în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Piteşti Sibiu, Bucureşti - Braşov sau Iaşi Târgu Mureş.
”A trebuit să dăm în Parlament o lege prin care să obligăm guvernul să răspundă unor priorităţi naţionale pe proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pentru a conecta Moldova la Europa printr-o autostradă”, a precizat Tomac.
Pe 27 iunie, plenul reunit al Parlamentului a respins moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.
Citește pe alephnews.ro: Putin a anunțat un nou exercițiu strategic de antrenament nuclear, care include lansări de rachete
Citește pe www.zf.ro: Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Dăncilă a anunţat ce se va întâmpla cu calitatea de asigurat a persoanelor care obţin alte venituri faţă de salarii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hezbollah l-a numit pe Naim Qassem în funcția de secretar general, după asasinarea fostului lider al organizației, Hassan Nasrallah
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Daniela Iliescu, acuzată că și-a cumpărat de pe Shein rochia purtată la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Prima reacție
CANCAN.RO
Colțul de Rai aflat la doar 45 de minute de București. Stațiunea e renumită pentru aerul curat și pentru mâncarea gustoasă
GANDUL.RO
Ajutor financiar în bani pentru români începând cu 1 noiembrie. Cine sunt beneficiarii și care sunt condițiile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe