Opoziţia pierde majoritatea în Comisia de învăţământ, UNPR obţine şefia Comisiei de afaceri europene

Opoziţia va pierde majoritatea în Comisia pentru învăţământ a Senatului, unde PNL a cedat un loc grupului senatorial al UDMR, potrivit negocierilor purtate, marţi, între liderii grupurilor parlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Urmărește
6 afișări

De asemenea, independenţii au primit un loc în Comisia pentru buget-finanţe, care a fost cedat de grupul PSD. Totuşi, în această comisie de specialitate opoziţia îşi va păstra majoritatea, urmând să fie reprezentată de şase parlamentari, în timp ce puterea va avea cinci senatori, patru de la PDL şi un independent.

Sursele citate au precizat că independenţii vor primi, în urma negocierilor, preşedinţia Comisiei pentru afaceri europene, care urmează să fie înfiinţată la Senat.

Celelalte grupuri parlamentare vor păstra, fiecare, preşedinţiile deţinute la restul comisiilor de specialitate.

Grupul independenţilor va primi, de asemenea, o funcţie de vicepreşedinte la Comisia pentru agricultură şi una de secretar la Comisia pentru muncă, au mai arătat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, senatorii independenţi nu au reuşit să obţină un loc în Comisia juridică, aşa cum şi-ar fi dorit.

Opoziţia şi-a păstrat majoritatea în cele mai multe dintre comisiile de specialitate după finalizarea negocierilor privind reprezentarea grupurilor parlamentare în comisii, potrivit declaraţiilor făcute, marţi, de vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

Liderii grupurilor parlamentare s-au întâlnit, marţi după-amiază, în biroul preşedintelui Senatului, pentru a stabili algoritmul potrivit căruia fiecare dintre grupuri va avea reprezentanţi în comisiile senatoriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici