Opoziţia şi-a păstrat majoritatea în cele mai multe dintre comisiile din Senat, susţine Chelaru

Opoziţia şi-a păstrat majoritatea în cele mai multe dintre comisiile de specialitate după finalizarea negocierilor privind reprezentarea grupurilor parlamentare în comisii, potrivit declaraţiilor făcute, marţi, de vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru.

Urmărește
4 afișări

Liderii grupurilor parlamentare s-au întâlnit, marţi după-amiază, în biroul preşedintelui Senatului, pentru a stabili algoritmul potrivit căruia fiecare dintre grupuri va avea reprezentanţi în comisiile senatoriale.

Întrebat dacă Opoziţia a reuşit ca în urma negocierilor să îşi păstreze majoritatea în cele mai multe dintre comisiile parlamentare, Chelaru a răspuns afirmativ.

"A rămas aşa, poate cu două-trei excepţii, unde senatorii independenţi au primit locuri în comisii", a spus vicepreședintele Senatului.

Ioan Chelaru a menţionat că înţelegerea finalizată între liderii de grup respectă algoritmul politic şi decizia Curţii Constituţionale.

"Toate grupurile parlamentare au repartiţie în funcţie de algoritm în toate comisiile Parlamentului. Mâine (miercuri - n.r.), în plen, liderii vor anunţa eventualele modificări, schimbări în grupurile parlamentare", a spus senatorul social-democrat.

El şi-a declarat speranţa că prin această înţelegere s-au creat premise serioase şi reale pentru ca activitatea Senatului să se desfăşoare în continuare foarte bine.

Senatorul a spus că, astfel, nu se va mai ajunge la situaţii în care parlamentari să se plece din sală şi, astfel, o serie de legi să fie adoptate tacit de această Cameră a Parlamentului.

Chelaru a refuzat să facă orice precizări referitoare la repartizarea parlamentarilor pe comisii, el menţionând că rezultul negocierilor va fi făcut public miercuri, în plenul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici