Oprea:Îi reamintesc lui Ponta că atunci când am plecat din PSD am renunţat şi la funcţia de ministru

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, menţionează, în replică la unele declaraţii făcute la adresa sa de liderul social-democrat Victor Ponta, că nu a plecat din PSD pentru funcţii, ci "de pe funcţie" şi îi transmite acestuia "să ţină minte că bunul simţ şi adevărul nu fac rău nimănui".

4 afișări

"În legătură cu declaraţiile mincinoase pe care Victor Ponta le lansează în mod repetat, mă văd nevoit să fac câteva precizări menite să-i împrospăteze memoria şi să-i înfrâneze apetitul pentru dezinformare. În primul rând, nu am plecat din PSD pentru funcţii, ci am plecat de pe funcţie. Am fost ales în mod democratic în cadrul partidului, pentru a ocupa postul de ministru al Administraţiei şi Internelor. Îi reamintesc lui Victor Ponta faptul că atunci când am plecat din partid, demisionând din toate funcţiile politice, am renunţat şi la funcţia de ministru. Nu am fost de acord cu infiltrarea exponenţilor crimei organizate în instituţiile statului şi am renunţat nu doar la carnetul de membru PSD, ci şi la funcţia de ministru. La vremea respectivă, inclusiv Victor Ponta – cel puţin declarativ – m-a susţinut. Prin urmare, nu am plecat din Opoziţie la Putere pentru o funcţie, aşa cum în mod mincinos spune Victor Ponta, ci dimpotrivă. Am plecat de la Putere, dintr-o funcţie de ministru şi am trecut în Opoziţie, rămânând pentru o vreme simplu parlamentar. Ştiu că lui Victor Ponta îi este imposibil să conceapă renunţarea la vreo funcţie. Dar mai ştiu că, din fericire, nu suntem toţi ca el", se arată într-o declaraţie de presă a lui Gabriel Oprea.

Preşedintele executiv al UNPR mai spune că nu a plecat la un alt partid, ci a înfiinţat unul nou.

"Nu mi-am abandonat principiile ci, atunci când PSD mi-a impus să aleg între principii şi funcţie, le-am ales pe cele dintâi şi am decis să înfiinţez o nouă formaţiune politică. Am rămas fidel zonei de centru-stânga, iar construcţia politică pe care mi-am asumat-o împreună cu colegii mei s-a axat pe interesul naţional şi pe dialogul social. Nici măcar curtea din Kiseleff nu am părăsit-o, aşa cum au făcut – de exemplu – mulţi dintre colegii domnului Ponta când au părăsit, în 1992, sediul din Modrogan al FSN-ului şi au pus bazele partidului care a devenit ulterior PSD", susţine el.

Gabriel Oprea îi solicită lui Victor Ponta "să-şi măsoare mai bine cuvintele şi să ţină minte că bunul simţ şi adevărul nu fac rău nimănui".

"Mai ales unui tânăr lipsit de experienţă, care mai are mult de urcat până să ajungă la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi pe care l-am susţinut şi în partid şi în viaţă", încheie el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Sibiu, că va insista pentru modificarea legii în sensul ca parlamentarii care îşi schimbă partidul să îşi piardă mandatul pentru că nu sunt "mai deştepţi" decât aleşii locali şi merită să fie sancţionaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce părere are despre intenţia PNL de a primi în rândurile partidului parlamentari ai actualei coaliţii guvernamentale, Ponta a răspuns: "Noi, PSD, avem experienţă diferită în materie de trădători, faţă de PNL. Faptul că sunt oameni care se întorc în PNL este decizia lor şi o respectăm. Dar există o demarcaţie foarte clară între cei care pleacă din opoziţie pentru că au dosare penale, cum este celebrul Şerban Mihăilescu, pentru funcţii, cum este cazul domnului Oprea, sau pentru bani, şi cei care pleacă de la putere, pentru că nu mai cred în ceea ce se întamplă acolo, şi vin în opoziţie, unde, cel puţin acum, nu au nimic de câştigat. Diferenţa este fundamentală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici