Oprea:Nu mi-am putut exercita votul privind MAI din cauza unei conjuncturi de natură organizatorică

Liderul UNPR Gabriel Oprea precizează, într-o declaraţie de presă remisă MEDIAFAX, că a susţinut proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, iar faptul că nu a fost înregistrat în evidenţa electronică şi nu şi-a putut exercita votul este rezultatul unei conjuncturi organizatorice.

Urmărește
9 afișări

"Am susţinut proiectul de lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011. Faptul că nu am fost înregistrat în evidenţa electronică şi nu am putut să-mi exercit votul este rezultatul unei conjuncturi de natură organizatorică ce nu are absolut nicio legatură cu susţinerea pe care eu personal şi UNPR am acordat-o legii", a menţionat Oprea.

El mai spune că i-a comunicat premierului Emil Boc detaliile situaţiei de la vot.

"I-am comunicat premierului Emil Boc toate detaliile situaţiei de la votul legii privind MAI, întrucât domnia sa este singurul în măsură să primească astfel de explicaţii. Nu au căderea să vorbească despre prezenţe şi absenţe în Legislativ persoane pe care statistica oficială le indică drept campioane ale chiulului în Parlament", a adăugat Oprea.

Miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea nu figurează în lista voturilor exprimate, marţi, la Camera Deputaţilor, la proiectul legii privind disponibilizările din MAI, ministrul Turismului declarând, pentru "Gândul", că "nu poate fi vorba decât de o eroare" şi precizând că susţine această lege.

"Gândul" notează că respingerea în Parlament a legii prin care se pregăteau disponibilizările din Ministerul de Interne şi care a iscat un întreg scandal în coaliţie a fost făcută şi cu ajutorul a doi miniştri din cabinetul Boc: Elena Udrea şi Gabriel Oprea. Un ajutor involuntar, conform ministrului Dezvoltării şi Turismului, care susţine că sprijinul pe care intenţiona să îl acorde legii nu a fost înregistrat din cauza unei "erori".

"Am fost ieri la votul final din Parlament tocmai pentru a vota legea privind concedierile din MAI şi legea exproprierilor. Referitor la neînregistrarea votului meu, nu poate fi vorba decât de o eroare. Susţin categoric această lege", a precizat Elena Udrea într-un punct de vedere remis redacţiei "Gândul".

Eliminarea iniţiativei Guvernului a fost posibilă prin abţinerea, respectiv prin votul "împotrivă" acordat, marţi, de către 22 deputaţi aparţinând PDL, UNPR şi grupului minorităţilor naţionale. După lungi discuţii în plenul Camerei Deputaţilor, ordonanţa a întrunit doar 150 de voturi "pentru", în condiţiile în care avea nevoie de aprobarea a 167 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici