El a precizat că în cadrul întâlnirii de miercuri parlamentarii români i-au adresat mai multe întrebări legate de modul de abordare în viitoarea politică agricolă comună, mai ales în legătură cu ceea ce ar urma să se finanţeze şi ce se poate finanţa.
„Am încercat să explic de unde şi până unde poate să intervină Comisia Europeană şi de unde şi până unde este responsabilitatea statului membru în a aplica un anumit cadru pe care UE îl oferă„, a precizat Cioloş.
El a arătat că a discutat cu parlamentarii români şi despre nivelul de subvenţionare, tipul de cheltuieli eligibile şi despre ceea ce se poate finanţa în programele de dezvoltare rurală şi structurale sau de modul cum se vor acorda subvenţiile.
„Am fost foarte plăcut surprins de modul de implicare şi de interesul pe care l-au manifestat membrii comisiilor de agricultură din Cameră şi Senat vizavi de politica agricolă comună, de legătura care se face din ce în ce mi mult între ceea ce se întâmplă în România în agricultură şi prin ce poate să contribuie politica agricolă comună. Cred că e un început bun, eu unul m-am arătat disponibil să vin de cel puţin două ori pe an să avem aceste gen de discuţii pentru a putea transmite informaţii direct de la sursă legat de ce se discută şi cum se abordează problemele la nivel european„, a conchis Cioloş.