Oprescu: Blaga era implicat politic în timpul mineriadelor, ca lider FSN şi prefect de Bihor

Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu a afirmat, luni, că Vasile Blaga, contracandidatul său în turul secund, a fost implicat politic în timpul mineriadelor, fiind lider al FSN şi prefect de Bihor, pe când el activa ca medic, neavând nicio funcţie publică.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Blaga era implicat politic în timpul mineriadelor, ca lider FSN şi prefect de Bihor

Oprescu: Blaga era implicat politic în timpul mineriadelor, ca lider FSN şi prefect de Bihor (Imagine: Mediafax Foto)

"Spre deosebire de Vasile Blaga, care era implicat politic în acel moment (mineriadele, n.r.), membru şi lider al FSN, prefect de Bihor în 1990 şi 1991, eu nu eram implicat în niciun partid, nu eram în nicio poziţie publică, eram un tânăr medic de 40 de ani. Am tratat, ca doctor, victimele mineriadelor", a spus Oprescu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că nici nu s-a uscat bine tuşul pe buletinele de vot, iar PDL nici nu şi-a digerat bine înfrângerea confirmată de rezultatele parţiale, că au şi apărut trei "marionete politice" care "şi-au început numărul" pe micile ecrane.

"Maşinăria politică a lui Blaga şi Videanu s-a pus în mişcare cu nişte acuze ipocrite", a spus Oprescu, precizând că acesta este motivul pentru care a ieşit public pentru a contracara acest joc al celor doi lideri ai PDL.

Oprescu a dorit să clarifice, totodată, şi relaţia sa actuală cu Ion Iliescu, în condiţiile a fost atacat pe tema acestei relaţii, fiind acuzat că ar fi candidatul lui Ion Iliescu.

"Eu nu mă lupt cu ei (Iliescu, Stolojan sau Constantinescu, n.r.), cu stafiile lor sau împotriva stafiilor lor, eu lupt doar cu maşina de partid Blaga-Videanu. Nu m-aţi văzut sprijinindu-mă în lupta mea pe nimeni decât pe mine, pe familia mea şi pe bucureşteni. Aşadar, dragi marionete, nu mai încercaţi să mă loviţi cu manta, sunteţi ridicoli, mincinoşi", a arătat Oprescu.

El a susţinut că programul candidatului PNL, Ludovic Orban, privind traficul, era mai bun decât al său sau al lui Blaga şi a afirmat că în acest lucru constă independenţa sa, respectiv în a recunoaşte un proiect bun, chiar dacă este de stânga, de dreapta sau de centru.

Oprescu a prezentat, totodată, un grafic pe care l-a intitulat "Graficul lehamitei", arătând că în 2005 Adriean Videanu era votat de 231.147 de bucureşteni, în timp ce în 2008 Vasile Blaga a fost votat de 120.000 de cetăţeni.

"Asta înseamnă amestecul politic în adminstraţie", a comentat Oprescu scăderea numărului de votanţi ai PDL relevat de graficul prezentat de el.

Liderii democrat-liberali Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Stolojan au lansat, luni, după şedinţa conducerii partidului, mai multe acuzaţii la adresa candidatului independent Sorin Oprescu, în contextul în care au cerut sprijinul electoratului liberal pentru turul doi al alegerilor din Capitală.

Blaga a susţinut că Ion Iliescu, cel care a adus minerii la Bucureşti, vrea să obţină Capitala prin Oprescu. Candidatul PDL a declarat că Oprescu nu a vrut în nicio dezbatere publică să se delimiteze de Ion Iliescu şi de mineriade.

El a mai spus că de duminică seară Sorin Oprescu este candidatul oficial al lui Iliescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a făcut un apel către "electoratul bucureştean care crede în valorile liberale şi care a votat în primul tur pentru un candidat sau altul, nu pentru Sorin Oprescu", să voteze în al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din Bucureşti pentru Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici