Oprescu şi Antonescu, la o dezbatere faţă în faţă, i-au atacat pe Băsescu şi Geoană

Candidaţii la Preşedinţie Crin Antonescu şi Sorin Oprescu au participat, joi, la Realitatea Tv, la o dezbatere faţă în faţă, cei doi orientându-şi, timp de o oră, atacurile către Traian Băsescu şi Mircea Geoană, menajându-se însă reciproc, fără a se ataca sau a-şi adresa întrebări.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Oprescu şi Antonescu, la o dezbatere faţă în faţă, i-au atacat pe Băsescu şi Geoană

Oprescu şi Antonescu, la o dezbatere faţă în faţă, i-au atacat pe Băsescu şi Geoană

Oprescu a arătat, în debutul emisiunii, că s-a distanţat din 2005 de Mircea Geoană şi că lucrurile grave pe care le-a afirmat despre acesta, în campanie, le-a spus încă de atunci.

Potrivit lui Oprescu, Geoană şi Băsescu sunt "acelaşi lucru" din punct de vedere "caracterial" şi "seamănă leit" din punct de vedere al "găştilor" care îi influenţeză - Udrea şi Cocoş, la PDL, Hrebenciuc şi Vanghelie, la PSD.

Oprescu a arătat că dezbaterea de vineri, de la IPP (unde nu a fost invitat, n.r.) reprezintă un "prânz al zeilor de carton", el numindu-i pe Băsescu şi Geoană drept "principalii doi zei".

Solicitat să facă o apreciere şi la adresa lui Crin Antonescu - şi el invitat la dezbaterea de la IPP - Oprescu a precizat că Antonescu este "un zeuşor în formare, care nu este în niciun caz din carton".

Oprescu a spus despre sine că, vineri, la dezbaterea organizată de IPP, la care nu a fost invitat, va fi "la geam" şi va juca rolul "fetiţei cu chibrituri", el precizând că atât Băsescu, cât şi Geoană, discută despre el la capitolul "şi alţii".

La rândul său, Antonescu a arătat că Băsescu şi Geoană nu au vrut să aibă loc nicio confruntare între candidaţi, el acuzându-l, în mod special pe Geoană, care ar fi dorit, iniţial, doar o dezbatere Băsescu-Geoană, pentru ca, ulterior, să facă "teoria porţii Pangrati", unde a vorbit de o dezbatere la care să participe mai mulţi candidaţi.

Antonescu l-a atacat totodată dur pe Geoană, despre care a spus că a activat în calitate de "vicepreşedinte" al lui Băsescu, dar şi că are aceeaşi personalitate ca Traian Băsescu şi că cei doi - Geoană şi Băsescu - fac parte din aceeaşi lume, din care el nu va face parte niciodată.

"Eu mă bat cu Traian Băsescu de foarte multă vreme. De pe când domnul Guşă îi ducea servieta şi, foarte recent, îi ducea domnul Geoană servieta, care a fost un fel de vicepreşedinte al lui Băsescu pe anul 2009, un vicepreşedinte fără puteri şi foarte docil", a subliniat Antonescu.

Geoană a fost atacat şi de Oprescu, acesta catalogându-l drept un "oportunist" adus de Adrian Năstase în PSD.

"Sub preşedintele Băsescu, România a ajuns din nou, într-o bună parte a ei - pe jumătate - pe mâna lui Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc. Nu eu, la începutul anului 2009, am spus că mi-am văzut visul cu ochii după ce am făcut Guvern cu Geoană, Iliescu, Hrebenciuc, Voiculescu", a spus Antonescu, creionând astfel relaţia dintre Geoană şi Băsescu.

La rândul său, Oprescu a precizat că Traian Băsescu ştie foarte bine să administraeze conflicte, până când "ne scoate pe toţi din minţi".

Oprescu a clarificat, totodată, şi relaţia sa actuală cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, precizând că, înainte de a candida, s-a dus la Iliescu pentru a-l informa despre intenţia sa.

"Înainte de campanie m-am dus la Iliescu să-i spun că voi candida. El mi-a vorbit jumătate de oră despre bazinul hidrografic al Munteniei, cu gentileţe, apoi mi-a spus că nu e cazul", a arătat Oprescu.

Oprescu a spus că Iliescu şi-a precizat poziţia în mod explicit, când s-a dus "de mână cu delfinaşul Geoană" la BEC.

Pe de altă parte, Oprescu a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu a primit bani de la Dinu Patriciu în campanie, în timp ce Antonescu a menţionat că aprecierile despre el şi "petrodolarii" lui Patriciu au fost făcute de "elemente rătăcite", explicând că între două extreme reprezentate de Vadim Tudor şi GDS a existat, din acest punct de vedere, un "parteneriat turbat".

Cei doi candidaţi au mai spus că, dacă nu vor intra în turul secund al alegerilor, vor lăsa la conştiinţa alegătorilor să decidă cui îşi vor da votul, ambii subliniind faptul că "votul este al alegătorilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici