Oprescu strânge semnături pentru candidatura ca independent la Capitală

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că începe strângerea de semnături în vederea candidaturii sale ca independent la Primăria Capitalei.

Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului Oprescu strânge semnături pentru candidatura ca independent la Capitală

Oprescu strânge semnături pentru candidatura ca independent la Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Mai mulţi lideri PSD au susţinut că o candidatură a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei va canibaliza voturile social-democraţilor.

Oprescu a spus că nu exclude candidatura ca independent la Primăria Bucureştiului încă de la anunţul inţial al PSD privind susţinerea candidaturii lui Marian Vanghelie pentru funcţia de edil al Capitalei.

Săptămâna trecută, cu o zi înaintea şedinţei PSD în care s-a decis nominalizarea lui Cristian Diaconescu drept candidat la Primăria Capitalei, liderii social-democraţi Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Marian Vanghelie au avut o discuţie cu Sorin Oprescu, în care au încercat să îl convingă pe acesta să renunţe la intenţia de a candida ca independent, însă fără succes.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, că a fost contactat de Sorin Oprescu şi a precizat că PRM l-ar putea susţine pe acesta în turul doi pentru Primăria Capitalei, dacă Oprescu va candida şi dacă se va confrunta cu un candidat de la alt partid decât PRM.

De asemenea, Partidul Ecologist Român a anunţat, marţi, într-un comunicat, că, în urma unor consultări avute luni, a decis susţinerea candidaturii lui Sorin Oprescu, în calitate de candidat independent, la Primăria Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, Sorin Oprescu va sprijni proiectele PER pentru protejarea mediului, în calitatea sa de viitor primar al Capitalei.

Potrivit legii, candidaţii independenţi pentru funcţia de primar trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 2% din numărul total al alegătorilor inscrişi în listele electorale permanente din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 5.000 în cazul municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici