Oprescu susţine că iniţial BEM i-a acceptat candidatura

Senatorul independent Sorin Oprescu a declarat, joi, la Realitatea TV, că BEM i-a acceptat, la un moment dat, candidatura la Primăria Capitalei, înregistrând-o şi înaintând-o Tribunalului Bucureşti, pentru ca, ulterior, să revină asupra deciziei.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Oprescu susţine că iniţial BEM i-a acceptat candidatura

Oprescu susţine că iniţial BEM i-a acceptat candidatura (Imagine: Mediafax Foto)

"În momentul când m-am prezentat în faţa BEM, cu aproape 41.000 de semnături, mi-a fost acceptată candidatura şi candidatura a fost trimisă la Tribunal şi înregistrată. Mi-a trimis această acceptare a candidaturii către Tribunal. Aici scrie clar: "Înregistrat la Tribunalul Bucureşti, candidatura acceptată", la ora 15.35, în ultima zi", a precizat Oprescu, arătând documentul care îi atesta spusele, respectiv înregistrarea candidaturii, semnat de către preşedintele BEM.

Oprescu a arătat că, după acceptarea candidaturii sale de către BEM, la jumătate de oră distanţă, a început "un carusel al neînţelegerilor".

"După aceea a început un carusel al neînţelegerilor. Ce puteţi crede dacă la ora 16.00, după acceptarea candidaturii, mi se spune să iau copiile semnăturilor şi să rămână cele originale. Puteţi crede că după jumătate de oră a început un carusel al neînţelegerilor", a mai spus Oprescu, precizând că BEM i-a transmis, atunci, după jumătate de oră, că mai avea nevoie de 5.000 de semnături.

Depunerea candidaturii senatorului Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost respinsă, miercuri, de BEM, fiind invalidate peste 4.000 de semnături de susţinere, astfel că acestuia îi lipsesc în jur de 400 de semnături pentru a fi validat.

Oprescu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia BEM, însă contestaţia sa a fost respinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici