„Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că aţi votat această Ordonanţă de Urgenţă. Vreau să vă mulţumesc pentru tot sprijinul întregului Parlament, indiferent de culoarea politică. M-aţi ajutat cât sunt şi cât voi fi ministru al Apărării Naţionale şi de fapt aţi ajutat Armata Română”, a spus Oprea, într-un discurs ţinut la tribuna Camerei Deputaţilor imediat după votul final acordat proiectului de lege de aprobare a OUG 1/2011.
El a ţinut în mod special să aprecieze sprijinul Comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, unde parlamentarii de la toate partidele au ajutat sectorul de siguranţă naţională şi în primul rând Armata Română.
La rândul său, deputatul PNL Victor Paul Dobre, preşedinte al Comisiei de muncă, a precizat că opoziţia va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege de adoptare a OUG 1/2011.
„Această OUG a apărut dintr-o necesitate, respectiv trecerea la aplicarea legii unitare a pensiilor în sistemul de ordine publică, siguranţă naţională şi apărare care a creat un haos de care principalul răspunzător e Guvernul, Ministerul Apărării şi celelalte instituţii. Ordonanţa unu a apărut datorită necesităţii de a se stopa acest haos. Prevederile acestei ordonanţe sunt neconstituţionale, încală articolului 15 alineat 2 din Constituţie, unde se arată că o lege e valabilă pentru viitor, nu retroactiv. Vom ataca prevederile acestei legi la Curtea Constituţională”, a spus Dobre.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi „pentru”, 116 voturi „împotrivă” şi 7 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, opoziţia anunţând că va depune imediat o sesizare la Curtea Constituţională.
Proiectul de lege, dezbătut în procedură de urgenţă, face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.