Prima pagină » Politic » PSD, despre deschiderea şcolilor: Intervenţia preşedintelui, mai multe întrebări decât răspunsuri

PSD, despre deschiderea şcolilor: Intervenţia preşedintelui, mai multe întrebări decât răspunsuri

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că guvernul este complet nepregătit pentru începerea anului şcolar, vinde scenarii colorate şi aruncă responsabilitatea pe autorităţile locale. „Iohannis a lăsat în urmă mai multe întrebări decât răspunsuri”, mai spune el.
PSD, despre deschiderea şcolilor: Intervenţia preşedintelui, mai multe întrebări decât răspunsuri

„Educaţia este problema stringentă a nimănui. Începerea anului şcolar 2020-2021 se apropie cu paşi repezi, iar guvernul este complet nepregătit. Intervenţia preşedintelui Iohannis a lăsat în urmă mai multe întrebări decât răspunsuri, mai ales că marea găselniţă guvernamentală a fost descentralizarea deciziei la nivel local. Mai exact, guvernul fuge de responsabiliate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

El mai acuză că şeful statului a prezentat trei scenarii: roşu, galben şi verde, însă în loc să prezinte informaţii şi decizii concrete,„a livrat scenarii”.

„Nu este nimic clar privind localităţile care se înscriu în diversele scenarii colorate, nu este nimic clar privind tabletele care trebuie să ajungă la profesori şi la elevi, nu este nimic clar referitor la pregătirea profesorilor privind competenţele digitale. Practic, guvernul Orban vinde scenarii colorate şi aruncă responsabilitatea pe autorităţile locale”, a adăugat Romaşcanu.

El a adresat şi o serie de întrebări Executivului.

„Guvernul PNL obligă copiii, părinţii şi profesorii din România să joace într-un film prost care nu are cum să se termine bine. La firul ierbii apar următoarele întrebări concrete: Ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – serviciu sau stat acasă cu copilul? Ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe fiind imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente? Ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale, fără internet? Când vor ajunge tabletele la copii şi la profesori? Cum vor preda online profesorii care nu au competenţe digitale?”, a conchis social-democratul.