Orban: Berceanu contestă un act normativ care nu există

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat, joi, la Timişoara, că Radu Berceanu nu are de ce să depună o plângere penală împotriva sa la DNA, pentru că actul normativ pe care-l contestă nu există.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Orban: Berceanu contestă un act normativ care nu există

Orban: Berceanu contestă un act normativ care nu există

Orban a spus că Radu Berceanu nu are niciun motiv pentru care i-ar putea face o plângere penală la DNA, legată de transferul a 56 de hectare de teren de la Aeroclubul Olteniei către comuna Podari, pentru că nu există nicio hotărâre de Guvern în acest sens.

"Nu ştiu la ce se referă domnul Berceanu, în mod normal poţi contesta un act normativ, dar nu există niciun fel de act normativ", a spus Ludovic Orban.

Orban a mai spus că Radu Berceanu şi-a demonstrat incompetenţa şi când a criticat folosirea în România a bitumului tratat, aşa cum se practică şi în Uniunea Europeană.

"Şi pe problema bitumului Radu Berceanu şi-a demonstrat incompetenţa în materie de cunoaştere a problematicii drumurilor şi m-a acuzat că vreau să fac ceea ce se întâmplă în toată Europa şi anume realizarea stratului de uzură din bitum îmbunătăţit lucru care ar fi trebuit să-l facă şi Dobre, şi Mitrea, şi Berceanu, şi pe care nici unul dintre ei nu l-a făcut pentru că probabil le-a convenit să toarne asfalt din an în an, în petice, la care nimeni nu le poate măsura suprafaţa şi adâncimea", a spus Orban.

Liderul PD Dolj, Radu Berceanu, anunţa, în urmă cu câteva zile, că va depune o plângere penală la DNA împotriva ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, pentru iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care 56 de hectare aparţinând Aeroclubului Oltenia evaluate la 100 milioane euro trec în domeniul public al comunei Podari.

Senatorul democrat a susţinut că doreşte să împiedice un "furt" de 100 de milioane de euro, care este pe cale să se producă, prin trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi în administrarea Aeroclubului Oltenia, printr-o Hotărâre de Guvern.

"Am mai vorbit şi acum un an de terenurile de la Balta Verde şi atunci lucrurile s-au oprit. După ce nu am mai fost ministru, lucrurile au început să se mişte din nou. Domnul Orban a fost captat, cooptat într-o combinaţie prin care se încearcă trecerea a 560.000 de metri pătraţi în domeniul public al comunei Podari, pentru ca apoi să ajungă la băieţii deştepţi", a spus Berceanu.

El a susţinut că a intrat în posesia unui proiect de HG prin care ministrul Ludovic Orban avizează tranzacţia imobiliară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici