- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.11.2017, 12:49)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban, despre scutul pe care lideri ai PSD l-au făcut în jurul lui Dragnea la DNA: Nu e normal să se creeze grupuri de presiune
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, referitor la faptul că mai mulţi membri de partid şi susţinători ai lui Liviu Dragnea au venit la DNA, că nu e normal ca un om să vină la parchet „înconjurat de bodyguarzi” sau „să creeze grupuri de presiune” asupra Justiţiei.
Urmărește
918 afișări
Orban, despre susţinătorii lui Dragnea de la DNA: Nu e normal să se creeze grupuri de presiune
Orban a făcut declaraţia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă un nou termen în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2016, unde preşedintele PNL a candidat pentru funcţia de primar al Capitalei.
Întrebat de reporteri cum cataloghează gestul PSD-iştilor de a veni în faţa DNA, pentru a-l susţine pe liderul social-democraţilor, Orban a declarat că el condamnă orice fel de presiune exercitată asupra Justiţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
„De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA şi în faţa instanţei singur. E adevărat, am venit însoţit de avocaţi, pentru că dreptul la apărare este un drept constituţional. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii - fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor. (...) Dragnea şi PSD nu înţeleg că într-un stat de drept, într-o democraţie, într-o ţară în care trebuie respectate drepturile şi libertăţile fundamentale ale oamenilor, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi în politică”, a subliniat Ludovic Orban.
Luni, la ICCJ, se judecă un nou termen în dosarul de corupţie al liderului PNL, judecătorii urmând să îl audieze pe martorul denunţător, Tiberiu Urdăreanu.
În 31 ianuarie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe fostul candidat PNL la Primăria Capitalei. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii anticorupţie, cu apel.
Dosarul a fost repartizat Completului de cinci judecători, al cărui preşedinte este Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte şi judecătorii Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Cristina Geanina Arghir.
Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi judecători au decis achitarea în timp ce al treilea judecător a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Ludovic Orban, în prezent preşedinte al PNL, a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie. Procesul a durat mai puţin de un an.
Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe