- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban: E posibil ca până în 2012 PNL să fie chemat la guvernare
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la RFI România că este posibil ca până în 2012 să apară din nou varianta ca PNL să fie chemat la guvernare, precizând însă că "experienţa tristă" a colaborării cu PDL reprezintă un "handicap extrem de mare" pentru orice negociere.
Orban: E posibil ca până în 2012 PNL să fie chemat la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)
"Orice partid are ca obiectiv participarea la guvernare, pentru că această participare la guvernare dă măsura valorii partidului respectiv şi oferă şansa aplicării ideilor, principiilor, valorilor şi programelor pe care le elaborează partidul respectiv. PNL nu poate să intre oricum la guvernare. Nu poate intra decât în măsura în care negociază un program de guvernare care să fie în conformitate cu aşteptările, interesele şi aspiraţiile celor care susţin Partidul Naţional Liberal din societate şi decât în măsura în care poate să dea o reprezentare guvernamentală, care să fie o garanţie pentru punerea în practică a acestui program de guvernare", a declarat Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Ludovic Orban precizează că el niciodată nu a respins din start orice posibilitate de a negocia participarea la guvernare.
"Este posibil ca până în 2012 să apară din nou posibilitatea ca Partidul Naţional Liberal să fie chemat la guvernare, cu atât mai mult cu cât se vede clar că actualul Guvern nu este capabil să găsească soluţii potrivite pentru problemele cu care se confruntă societatea românească şi economia românească", declară prim-vicepreşedintele PNL.
"Experienţa tristă a celor doi ani în care am făcut casă comună cu Partidul Democrat constituie un handicap extrem de mare şi o frână în orice fel de deschidere sau de negociere", afirmă Ludovic Orban.
Candidatul la preşedinţia PNL crede că partidul are nevoie de mai multă putere. "PNL are nevoie astăzi de mai multă forţă, de mai multă hotărâre, de mai multă concreteţe în discursul public şi mai ales are nevoie de soluţii cât mai clare şi cât mai potrivite pentru problemele cu care se confruntă România astăzi", declară el.
Orban spune că formaţiunea liberală are nevoie de candidaţi puternici pentru viitoarele alegeri. "PNL are nevoie astăzi mai puţin de un candidat la Preşedinţie cât are nevoie de trei mii de candidaţi la funcţiile de primar, are nevoie de candidaţi foarte buni la preşedinţiile Consiliilor Judeţene, are nevoie de candidaţi care să intre în cursă de pe acum în colegiile parlamentare, cu atât mai mult cu cât este de aşteptat ca actuala putere să modifice legea electorală şi să introducă sistemul uninominal majoritar", declară liderul liberal.
Despre colaborarea cu PSD, Ludovic Orban precizează că, ambele partide fiind în opoziţie, va trebui să existe o anumită formă de colaborare, dar care în mod evident nu poate să îmbrace forma unor înţelegeri scrise, a unei alianţe, "ci numai a unor înţelegeri punctuale, care să fie legate în special de combaterea tentativelor autoritare ale actualei puteri, o înţelegere referitoare la combaterea corupţiei şi abuzului de putere care caracterizează guvernarea portocalie".
Despre o eventuală primire a lui Cristian Diaconescu în PNL, Orban spune: "Nu cred că un om care a fost ani buni un reprezentant al curentului socialist, un om care a candidat la preşedinţia PSD, iar ulterior şi-a părăsit partidul în care s-a consacrat, nu cred că un astfel de om ar reprezenta un plus pentru PNL".
Orban mai declară că o eventuală colaborare cu PC nu trebuie respinsă din start niciun fel de discuţie şi de înţelegere. "În măsura în care se pot identifica cu Partidul Conservator puncte comune care să fie susţinute, se poate face o înţelegere cu Partidul Conservator, mai ales că noi avem o experienţă deja, în care la nivelul Parlamentului European, reprezentanţii Partidului Conservator au fost în grupul liberal din Parlamentul European, alături de noi", afirmă prim-vicepreşedintele PNL.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta