Orban lansează o propunere pentru sistemul medical în criza COVID-19: Secţiile pre-ATI. Ce presupune planul şi cum se pune în practică

  • 1.174 de bolnavi de coronavirus sunt la terapie intensivă
  • La Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt 209 locuri pentru COVID-19, dintre care 15 sunt la ATI
  • La Spitalul Judeţean Craiova sunt 24 de paturi ATI pentru bolnavii de coronavirus
Urmărește
635 afișări
Imaginea articolului Orban lansează o propunere pentru sistemul medical în criza COVID-19: Secţiile pre-ATI. Ce presupune planul şi cum se pune în practică

Secţiile de terapie intensivă cedează sub presiunea numărului mare de bolnavi de coronavirus. S-a întâmplat la Piatra-Neamţ, s-a întâmplat şi la Timişoara.

Orban îţi spune cum se poate rezolva problema: Spitalele să îşi facă secţii intermediare, de pre-ATI. Dar, de unde personal care să aibă grijă de bolnavi? Medicul infecţionist Adelina Marinescu ştie ce înseamnă asta.

La Spitalul Victor Babeş, din Timişoara, toţi pacienţii sunt de pre-ATI. Aici ajung doar cazurile grave şi foarte grave. Unii pacienţi merg direct la terapie intensivă, alţii pe secţie. Dar, şi aici, toate paturile sunt cu oxigen, iar personalul medical s-a specializat în ATI. De voie, de nevoie, medicii au învaţat de la colegii din terapie intensivă cum să procedeze. Altfel, nu avea cine să îngrijească bolnavii.

Asta nu îl descurajează pe managerul Spitalului Judeţean Craiova. Laurenţiu Ivanovici vrea să extindă reţeaua de oxigen, pentru că numărul bolnavilor de coronavirus creşte de la o zi la alta.

Adelina Marinescu, doctor infecţionist, Spitalul Victor Babeş Timişoara: „Au nevoie de o îngijire mai mare, au nevoie de o terapie mai agresivă, mai puternică, supravegherea e mai atentă, atât medicul cât şi asistenta trebuie să intre de mai multe ori la pacient, să-l supravegheze, să îi verifice saturaţia. Noi nu suntem o secţie de terapie intensivă unde avem camere video, să putem să supraveghem pacienţii, cum se întâmplă în secţiile de terapie intensivă. Practic, noi suntem camerele video. Ei sunt o mână de oameni, au secţia de terapie intensivă, unde sunt foarte mulţi pacienţi intubaţi, sau în stare foarte, foarte gravă, şi dacă ar trebui să vină din oră în oră, sau din două în două ore, la noi pe secţie, să supravegheze şi aceşti pacienţi de pre-terapie, nu ar putea să facă faţă, pentru că suntem acelaşi personal medical dintotdeauna.”

Laurenţiu Ivanovici, manager, Spitalul Judeţean Craiova: „Am solicitat suplimentarea capacităţii de furnizare a oxigenului, furnizorului nostru pentru că a crescut foarte mult consumul şi ne dorim ca în anumite saloane în care avem pacienţi COVID-19 să avem prize de oxigen astfel încât pacienţii cu forme uşoare, medii, să aibă acces la oxigen.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici