Orban: Voiculescu să se retragă din viaţa publică

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, senatorul PC Dan Voiculescu ar trebui să facă un pas înapoi şi să se retragă din viaţa publică, el opinând că ar fi nedrept ca problema personală a acestuia să afecteze perspectiva PNL şi a opoziţiei în ansamblu.

Urmărește
5 afișări

"Consider că domnul Voiculescu ar trebui să facă un pas înapoi şi să se retragă din viaţa publică pentru că ar fi nedrept ca problema sa personală să afecteze perspectiva PNL cât şi a opoziţiei în ansamblu, care reprezintă o variantă credibilă şi susţinută de o majoritate zdrobitoare a populaţiei", a spus Orban.

El a susţinut că imaginea PNL nu poate fi afectată de decizia ÎCCJ în cazul lui Dan Voiculescu.

"PNL a fost consecvent împotriva celor care au fost slujitorii regimului totalitar, ca atare imaginea sa nu poate fi afectată pentru că domnul Voiculescu a primit o hotărâre definitivă şi irevocabilă privind colaborarea cu Securitatea", a spus Orban.

El a arătat că decizia ÎCCJ nu reprezintă o surpriză. "De altfel, această decizie nu e o surpriză pentru oricine ştia cât de cât cum funcţiona regimul comunist. Era clar că un director al unei întreprinderi de comerţ exterior nu putea fi decât într-o relaţie extrem de strânsă cu Securitatea", a arătat Orban.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că decizia ICCJ în cazul său este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici