Ordonanţa privind siguranţa rutieră, modificată. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu a învăţat lecţia

„Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor”, a spus premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern în care este modificată ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră.

Urmărește
1361 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa privind siguranţa rutieră, modificată. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu a învăţat lecţia

Ordonanţa privind siguranţa rutieră, modificată. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu a învăţat lecţia

„Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Dacă rezultatul nu vine în maximum 72 de ore, şoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a spus Ciolacu.

El a anunţat că problema testării antidrog va fi monitorizată în continuare: „doar aşa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai”.

Premierul susţine că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză despre capacitatea de respectare a termenelor de 72 de ore.

Ciolacu spune că vor fi pregătite şi normele privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog, care vor fi gata în 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

„Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi în viitor nu va pune căruţa înaintea cailor”, a adăugat şeful Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici