Organizaţia PDL Bârlad, evacuată din sediu după ce vecinii au reclamat starea insalubră a acestuia

Organizaţia PDL Bârlad a fost evacuată din sediu de către autorităţile locale după ce vecinii au reclamat starea insalubră în care ajunsese apartamentul primit de filială, cu chirie, de la primăria oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

35 afișări

a propunerea primarului din Bârlad, Consiliul Local a aprobat rezilierea contractului pe care primăria îl avea încheiat cu Organizaţia Municipală a PDL pentru un apartament din fondul locativ de stat, oferit în urmă cu cinci ani pentru sediu de partid.

Iniţiativa primarului Constantin Constantinescu vine în urma sesizărilor făcute de locatarii blocului unde se află şi sediul PDL Bârlad, deranjaţi de mizeria din acel apartament al cărui proprietar era Consiliul Local.

"Noi nu am făcut nimic altceva decât să răspundem sesizărilor asociaţiei de proprietari şi a locatarilor, foarte contrariaţi de mizeria din apartamentul în care stăteau cu chirie cei de la PDL. Practic, de cinci ani nu s-a îngrijit nimeni de el şi avem inclusiv fotografii făcute cu starea deplorabilă în care ajunsese această locuinţă, proprietate a Conciliului Local. Nu este nimic politic, pentru că inclusiv cei de la PDL şi-au cerut scuze pentru cum arăta apartamentul", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul Constantinescu.

De partea cealaltă, conducerea Organizaţiei Municipale PDL Bârlad crede că este o chestiune politică la mijloc, având în vedere că primarul Bârladului este de la PSD.

"Când, în anul 2009, am devenit preşedinte al organizaţiei municipale, am văzut starea în care se afla acel apartament şi, în consecinţă, am început să-l renovăm. Am schimbat uşa de la intrare, geamurile, dar nu am putut face totul deodată pentru că este greu cu banii pentru toată lumea. În plus, am achitat şi restanţele la chirie, care au însemnat vreo 5.000 de lei. Apoi au apărut şi conflictele politice şi, cu siguranţă, acesta este şi motivul pentru care ne-a fost luat apartamentul. Acum noi am solicitat să vedem câţi bani au plătit cei de la PSD pentru sediul din centrul municipiului Bârlad, pe care îl au în chirie tot de la primărie. Oricum, noi avem alt sediu în care ne desfăşurăm activitatea de partid, luat în chirie pe piaţa liberă", a precizat preşedintele Organizaţiei PDL Bârlad, senatorul Vasile Pintilie.

După ce va fi renovat, apartamentul din care au fost daţi afară cei de la PDL va fi oferit spre închiriere unei familii care, în prezent, locuieşte în casa memorială "Alexandru Ioan Cuza", pe care primăria doreşte să o reabiliteze pentru a o transforma în obiectiv turistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici