- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.11.2019, 10:06)
- Elena Crangasu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Organizatorul mitingului din 10 august 2019 cere întrevedere cu premierul. Care sunt revendicările lui Tommy Tomescu
Organizatorul mitingului din 10 august 2019, Tommy Tomescu, i-a cerut premierului Ludovic Orban o întrevedere pentru a discuta despre revendicările mitingului Diasporei, susţinând că programul de guvernare PNL abordează vag problemele românilor din străinătate.
Urmărește
1118 afișări
Timmy Tomescu, organizatorul mitingului din 10 august 2018, cere întrevedere cu premierul. Care sunt revendicările
”Am luat act de schimbarea guvernului şi cu această ocazie sperăm că vom observa şi o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte revendicările diasporei. În 10 august 2018 şi 2019, în Piaţa Victoriei au protestat români abuzaţi şi nemulţumiţi de incompetenţa şi corupţia reprezentanţilor statului român. Am constatat că programul de guvernare PNL abordează vag revendicările diasporei. Vă prezentăm revendicările Mitingului Diasporei şi solicităm o întrevedere pentru a discuta implementarea acestora. Totodată, în august 2019, am depus o cerere de protest pentru 10 august 2020 în fata Guvernului, pentru cazul în care nu sunt luate in considerare revendicările noastre, indiferent de ce guvern se află în funcţie”, se arată scrisoarea adresată premierului Ludovic Orban de Grupul de acţiune civică ”Diaspora Pentru România”, organizatorul adunării publice ‘’Mitingul Diasporei’’ – 10 august 2019, semnată de Tommy Tomescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Redăm revendicările enunţate de Grupul de acţiune civică ”Diaspora pentru România”:
A. Solicităm aplicarea legilor şi urgentarea anchetelor ce privesc:
1. Finalizarea în regim de urgenţă a anchetei privind obstrucţionarea votului la alegerile prezidenţiale din 2014.
2. Finalizarea în regim de urgenţă a anchetei Parchetului Militar şi deschiderea anchetei la nivelul factorilor politici de decizie pentru violenţele din 10 august 2018, timpul Revoluţiei şi MIneriadelor. Oprirea acţiunilor de intimidare a procurorilor ce anchetează actele de violenţă din 10 August 2019.
3. Actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.
B. Solicităm rezolvarea problemelor specifice Diasporei:
Manifestaţii
1. Modificarea Legii adunărilor publice cu înăsprirea sancţiunilor pentru angajaţii din sistemul public care nu respectă legislaţia.
Angajare
1. O corectă şi accesibilă informare privind actele pentru integrare, piaţa muncii şi ajutor social în ţările în care cetăţenii români aleg să emigreze.
2. Îmbunătăţirea legislaţiei române şi a Uniunii Europene privind combaterea fenomenului sclaviei moderne.
3. O reglementare mai clară a problemei românilor care lucrează în regim de detaşare în afara României.
4. Îmbunătăţirea legislaţiei române şi a Uniunii Europene privind recuperarea restanţelor în urma muncii pe contract.
5. Modificarea legislaţiei pentru a permite simplificarea integrării cetăţenilor din comunităţile istorice (Republica Moldova, Serbia, Ucraina) în câmpul muncii din România.
6. O corectă informare şi sprijinire a cetăţenilor români din diaspora care au suferit accidente de muncă.
Cazurile de exploatare sexuală
1. Iniţierea şi implementarea unei legislaţiei europene care să prevadă închisoare pe viaţă pentru:
1. Violarea celor care se află într-o situaţie de sclavie modernă.
2. Traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale.
3. Crimă.
Impozitare şi pensie
1. Reglementarea şi clarificarea modului în care Codul Fiscal afectează cetăţenii români din diaspora.
2. Diseminarea eficientă a informaţiilor privind pensia comunitară şi extra comunitară.
Combaterea discriminării
1. Implementarea unui program real de combatere a discriminării românilor din diaspora, cu finanţare şi subvenţionare pentru acţiune jridică.
2. Implicarea reală a politicienilor români aflaţi în funcţie şi a personalului MAE în combaterea discriminării şi nu doar mimarea implicării fără demararea unor acţiuni eficiente.
3. Repercursiuni şi acţiuni legale pentru discriminarea copiilor români prin plata unei alocaţii mai mici decât pentru restul cetăţenilor europeni, chiar dacă părinţii lor români plătesc aceleaşi taxe în Austria.
Serviciile oferite diasporei
1. Îmbunătăţirea serviciilor ambasadelor şi consulatelor prin extinderea acestora acolo unde este necesar şi o mai bună pregătire a personalului. Prioritizarea actelor necesare românilor din Marea Britanie în condiţiile ieşirii acestei ţări din Uniunea Europeană.
2. Îmbunătăţirea resursei umane din cadrul Departamentului pentru românii de pretitindeni şi MAE, folosindu-se principiul meritocraţiei şi nu al cumetriei.
Consultare
1. Diseminarea timpurie a propunerilor de modificare legislativă şi instituţională ce afectează diaspora.
2. Înfiinţarea Agenţiei pentru diaspora cu crearea unor posturi de ataşaţi responsabili de problemele diasporei în comunităţile de români în care există probleme deosebite, doar în condiţiile cerute de diaspora.
3. Consultarea diasporei cu privire la programele Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.
Conexiuni
1. Crearea Registrului profesioniştilor români din fiecare ţară şi publicarea sa pe site-ul ambasadei din ţara respectivă şi a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni.
Finanţare
1. Multiplicarea programelor de finanţare a diasporei prin intermediul Uniunii europene, fondurilor statului român şi a statelor de rezidenţă , cu publicarea şi informarea adecvată a diasporei cu privire la acestea.
2. Creşterea bugetului Departamentului pentru românii de pretutindeni, pentru a fi proporţional cu bugetul minorităţilor
3. Modificarea Legii 299/2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.
Afaceri
1. Promovarea şi implicarea camerelor de comerţ în rândul cetăţenilor români din diaspora.
2. Promovarea afacerilor cetăţenilor români din diaspora şi o posibilă extindere a acestora în România.
3. Promovarea companiilor româneşti în diaspora
Cultură şi tradiţie
1. Îmbunatăţirea serviciilor oferite de bisericile româneşti din diaspora şi ajutarea acestora în atingerea acestui scop.
2. Oferirea sprijinului Institutului Cultural Român pentru toate organizaţiile româneşti şi nu doar pe baza unui criteriu de cumetrie, în scopul promovării culturii şi obiceiurilor româneşti.
Limba română şi educaţie
1. Predarea limbii române în afara României - implementarea unor sancţiuni şi/sau realizarea unor demersuri instituţionale în sprijinul ameliorării efectelor legii învăţământului din Ucraina şi restul ţărilor în raport cu etnicii români.
2. Acordarea corectă a locurilor din tabere şi a burselor de studiu pentru copiii cetăţenilor români din diaspora, precum şi multiplicarea lor.
3. Crearea unui spaţiu universitar comun prin care universităţile din România să deschidă filiale în afara României (în special în comunităţile istorice).
Centrele comunitare şi organizaţiile româneşti
1.Deschiderea centrelor comunitare şi încetarea încălcării legii, cu modificarea legii şi alegerea conducerii Centrelor Comunitare de către diaspora din zona unde se deschid.
2. Sprijinirea reală şi nediscriminatorie prin programe pe câţiva ani a organizaţiilor româneşti din diaspora.
Reprezentare
1. Respectarea legii prin realizarea anuală a congresului românilor de pretutindeni şi realizarea modificărilor legislative necesare ce îl privesc.
2. Permiterea realizării unui regulamentul real de funcţionare a Consiliului românilor de pretutindeni, cu încetarea acoperirii de către parlamentari a infracţiunilor realizate de către unii membri ai Consiliului Românilor de Pretutindeni.
1. Alegeri parlamentare anticipate, din care să rezulte un proporţional de parlamentari din diaspora şi respectarea referendumului din 2009 (300 de parlamentari şi parlament unicameral).
1. Implementarea unui program de informare şi stimulare a implicării cetăţenilor români în structurile reprezentative din ţările de rezidenţă la alegerile locale şi chiar parlamentare.
Vot
1. Implementarea votului electronic– înregistrare şi vot pe baza numărului de paşaport sau a cărţii de identitate.
Obţinerea cetăţeniei
1. Simplificarea procedurilor de recunoaştere şi redobândire a cetăţeniei române, dacă părinţii au avut cetăţenia română. Acordarea cetăţeniei pe bază de apartenenţă la filonul cultural românesc.
Unirea
1. Implementarea unui program pentru unirea cu Republica Moldova.
2. Subvenţionarea directă a cetăţenilor moldoveni şi a politicienilor din Republica Moldova.
3. Relansarea economică a României pentru a acţiona ca un magnet şi a atrage cetăţenii Republicii Moldova să voteze pentru reunire.
Centralizarea şi diseminarea informaţiei
1. Finanţarea şi crearea site-ului diasporeu pentru centralizarea informaţiilor necesare românilor care doresc sa facă parte sau sunt deja parte din diaspora.
2. Sprijinirea reală şi nediscriminatorie prin programe pe câţiva ani a publicaţiilor, portalurilor, radiourilor şi televiziunilor româneşti din diaspora.
Repatriere sau reintegrare
1. Implementare urgentă a unor programe pentru românii care dorm pe străzi în alte ţări.
2. Repatrierea celor decedaţi, printr-un program continuu în cazul în care înmormântarea lor nu poate fi făcută în ţara în care se află.
3. Crearea unui program real de facilitare a repatrierii cetăţenilor români din diaspora prin crearea unor stimulente financiare de tipul Programului Diaspora Start-up ce poate fi extins.
C. Reiterăm că şi noi solicităm rezolvarea problemelor sistemice din cadrul statului român.
1. Un sistem educaţional functional, care sa pună accent pe cultura civică, iniţiativă şi cunoaşterea aspectelor necesare unei dezvoltări industriale moderne.
2. Un cadru legislativ care să permită un sistem de justiţie independentă şi funcţională pentru reducerea corupţiei, cercetarea averilor şi confiscarea celor nejustificate.
3. O administraţie publică eficientă, cu personal bazat pe meritocraţie, cu reducerea birocraţiei şi fără contracte în detrimentul statului şi al cetăţeanului plătitor de impozite.
4. Implementarea unui sistem de infrastructură modern.
5. Favorizarea unui sistem de agricultură sustenabilă, cu încurajarea produselor locale
6. Un sistem medical funcţional, ce respectă cetăţeanul.
7. Un buget sustenabil, cu colectarea corectă a impozitelor, impozitarea progresivă a cetăţenilor, încurajarea asistaţilor sistemului social să intre în campul muncii, stoparea pensiilor speciale şi absorbţia fondurilor europene.
8. Crearea unui mediu de afaceri favorabil investiţiilor străine şi diasporenilor.
9. Stabilitate economică şi socială, cu inflaţie scăzută.
10. Un mediu ecologic sustenabil, cu stoparea defrişărilor ilegale, amenajarea optimă a zonelor turistice şi favorizarea turismului rural.
11. Dotarea Armatei Române la un nivel care să permită menţinerea parteneriatelor cu UE şi NATO
12. Implementarea punctului 8 din Proclamaţia de la Timişoara într-o variantă actualizată
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a spus că PSD nu este educat: A jignit două milioane de români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
astăzi, 10:07