- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.09.2016, 17:53)
- Cristi Citre
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OUG privind plagiatele, la vot final în forma adoptată de comisie
Reexaminarea legii de aprobare a OUG privind plagiatele a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor fără a i se aduce nicio modificare faţă de forma adoptată săptămâna trecută în comisia de învăţământ şi fără a se ţine cont de observaţiile preşedintelui.
Urmărește
230 afișări
OUG privind plagiatele, la vot final în forma adoptată de comisie
Votul final a fost amânat, din lipsă de cvorum, pentru săptămâna viitoare.
Liberalii au propus o serie de amendamente care vizau modificarea Ordonanţei de urgenţă în concordanţă cu solicitările preşedintelui Klaus Iohannis, dar toate acestea au fost respinse.
"PNL a depus o serie de amendamente care aduceau această ordonanţă la forma iniţială. Să avem o instituţie – CNATDCU – de evaluare a eticii academice şi să se pună bazele unei autonomii universitare solide cu sancţiuni pentru cei care au încălcat legea, pentru că orice verdict de plagiat sau orice teză furată înseamnă, de fapt, vicierea şi afectarea tinerilor care au muncit şi au obţinut titlurile academice în mod corect şi a profesorilor coordonatori”, a declarat deputatul PNL Raluca Turcan în cadrul dezbaterilor generale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Social-democraţii s-au opus modificării OUG pentru a o pune în acord cu solicitările preşedintelui Iohannis. ”Nu înţeleg de ce ministerul nu poate asigura în mod unitar criteriile privind cercetarea ştiinţifică, de ce trebuie ca tezele de doctorat să fie scoase din criteriile generale şi să se stabilească criterii unitare. Cele mai multe sesizări analizate, inclusiv în spaţiul public, au fost de la Universitatea Bucureşti. Se poate trage concluzia că Universitatea Bucureşti este prima care ar trebui evaluată şi, eventual, pusă sub semnul întrebării în ceea ce priveşte modul în care respectă criteriile de etică”, a declarat deputatul PSD Petru Andea.
Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor a votat săptămâna trecută, cu 11 de voturi "pentru" şi 7 abţineri (PNL), ordonanţa de urgenţă nr 4/2016 prin care se modifică semnificativ modul în care sunt analizate tezele de doctorat suspectate de plagiat, fără a aduce clarificările cerute de preşedintele Klaus Iohannis.
Membrii Comisiei au adus un singur amendament care vizează doctoratele care sunt acum în lucru la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU): „Pentru tezele de doctorat aflate în analiză la CNATDCU şi tezele de doctorat care au fost susţinute, dar nu au fost validate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, procedura se va finaliza în conformitate cu legislaţia în vigoare la data susţinerii respectivelor teze de doctorat”.
Practic, tezele suspectate ca fiind plagiate ar fi analizate după normele etice care au fost în vigoare la momentul realizării şi susţinerii tezei, nu după normele etice stricte de acum.
OUG păstrează şi prevederile potrivit cărora se poate renunţa la titlul de doctor, fără ca cei suspectaţi de plagiat să mai primească un verdict din partea CNATDCU.
Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în această speţă, decizională fiind Senatul.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe