Păcuraru: Băsescu doreşte "pachetizarea" votului din 25 noiembrie

Liderul liberal Paul Păcuraru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că preşedintele Traian Băsescu a fixat data referendumului odată cu cea a alegerilor pentru Parlamentul European fiindcă a dorit "pachetizarea" votului.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Băsescu doreşte "pachetizarea" votului din 25 noiembrie

Păcuraru: Băsescu doreşte "pachetizarea" votului din 25 noiembrie

"Domnul Băsescu nu a încercat să intre în campanie cu PD, că oricum partidul său e ca pasărea aia lipită de crocodil. E partid parazit care trăieşte pe seama crocodilului. Partea proastă care este? De fapt pachetizarea votului. Adică nu-i aşa: campionul uninominalului sunt eu, iniţiatorul referendumului? Da. Atunci dacă punem «da» aici, votăm «da» şi pentru PD şi pentru partidul iepure PLD, şi odată ce votăm «da», şi «da», şi «da», poate reuşim un scor mai bun să ne înfrângem adversarii. Pentru că, în rest, România nu are nevoie de confuzie şi de brambureală indiferent cât de bune măsuri organizatorice se iau, va exista o mare confuzie rezultată din cele două teme", a spus Păcuraru.

Potrivit acestuia, tema referemdumului este una "parazit", introdusă de preşedintele Traian Băsescu întrucât PNL consideră că a rezolvat problema votului uninominal în România.

Paul Păcuraru a menţionat că este autorul a trei iniţiative de promovare pe cale legislativă a votului uninominal: în 1998, în 2003 şi în 2005.

"Sunt categoric convins de utilitatea şi necesitatea votului uninominal. Partea foarte bună a lui este natura contractuală a relaţiei între ales şi alegător. Alesul este obligat să ţină cont de dorinţele, priorităţile alegătorilor într-o măsură mult mai mare decât votul pe listă. A doua parte bună a votului uninominal este că el sparge mecanismul clientelar de partide, fiecare filială, fiecare partid, va trebui să pună câţi parlamentari are atâţia generali în front, apţi, combatanţi, fiecare un potenţial câştigător fiindcă altfel nu face faţă la campania de uninominal. Partea proastă a votului uninominal este că autoritatea partidului asupra aleşilor scade considerabil. În momentul în care fiecare este ales pe forţa proprie şi pe muşchii proprii, pe capacitatea sa electorală proprie, capacitatea şefului de partid de a-ţi impune un anumit vot scade cu adevărat. Indiferent de toate acestea însă, PNL susţine votul uninominal şi suntem convinşi că viitoarele alegeri au vot uninominal", a spus Păcuraru.

Referindu-se la momentul propriu-zis al scrutinului, Paul Păcuraru a declarat că intenţia preşedintelui Traian Băsescu este evidentă.

"Cred că singurul obstacol în calea votului uninominal este preşedintele Traian Băsescu. I-am dat telefonul domnului Boc şi i-am zis că, dacă tot vor să fie în aceeaşi sală, în acelaşi moment (referendumul şi alegerile pentru PE - n.r), mai bine să facă pe acelaşi buletin de vot", a adăugat Păcuraru.

El a acuzat PLD despre care a spus că este "în postura de partid iepure şi are un candidat iepure".

"Domnul Stolojan în 2000 era primul ales pe lista de Bucureşti. În 2004, a fost în aceeaşi situaţie. Când îl veţi vedea pe Stolojan la Bruxelles, mă veţi vedea şi pe mine, care nu candidez. Este un partid lansat doar pentru a produce daune PNL, iar eu tot timpul am spus: decât să votaţi partidul copie, mai bine votaţi partidul original, PD. Nu are sens să strici votul pentru cei care niciodată nu se vor duce în PE şi vor doar să fure din voturile PNL", a declarat Paul Păcurar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici